Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

West-Vlaanderen wil meer aandacht voor polders & waterwegen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

De Archieven van De West - Vlaamse Polders en Waterwegen uit de vergeethoek
Brugge, 8/1/2002
De Provincie West-Vlaanderen brengt dit jaar een ander segment van de lokale openbare archieven onder de aandacht. In een nieuwe brochure Uit de vergeethoek. Archiefbeheer en archiefzorg bij de West-Vlaamse polders en wateringen worden de archieven van zestien polder- en twee wateringbesturen voorgesteld. De informatie werd op basis van een rondvraag en van verschillende plaatsbezoeken bij de betreffende besturen of de archiefbewaarders bijeengebracht.

In de brochure zijn de verschillende polders en wateringen alfabetisch gerangschikt met de belangrijkste gegevens over het archiefbeheer. Men kan er telkens de naam van de contactpersoon en het adres van de archiefbewaarplaats aantreffen met informatie over het oud archief, over de belangrijkste archiefreeksen, over de bewaaromstandigheden, enz. Het boekje sluit af met een literatuurlijst, een overzicht van de belangrijkste wetgeving en een lijst van nuttige adressen.

De publicatie is bedoeld als beleidsinstrument en om duurzame oplossingen voor de archiveringsproblemen bij deze lokale besturen uit te werken. Daarnaast bevat zij echter ook allerlei praktische gegevens voor onderzoekers en andere geïnteresseerden. Zij wil onder meer een eerste handige toegang bieden op deze relatief onbekende documentenbestanden en het archiefonderzoek zelf stimuleren. Archieven van polders en wateringen zijn bijvoorbeeld van groot belang voor studies over landschapsgeschiedenis, instellingsgeschiedenis en genealogie.

De brochure omvat 54 blz. en de kostprijs bedraagt 2,00 EUR (+ 1,50 EUR portkosten). Men kan ze bestellen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge, telefoon, 050/40.74.74,

MEER INFORMATIE KAN JE BEKOMEN BIJ DE PROVINCIALE ARCHIEFDIENST WEST-VLAANDEREN, HET GROOTSEMINARIE, POTTERIEREI 72 TE BRUGGE JOHAN VANNIEUWENHUYSE - TELEFOON 050/34.62.77;
E-MAIL ARCHIEFDIENST@WEST-VLAANDEREN.BE

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie