Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heineken-interview in TROS TV SHOW

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TROS

Heineken-interview in TROS TV SHOW, Nederland 2

Het enige Heineken-interview bij de TROS op Nederland 2

De vorige week overleden biermagnaat Alfred Heineken onderscheidde zich in een opzicht van alle andere tycoons van deze tijd: hij liet zich nimmer verleiden tot een televisie-optreden. Ook in het NAA-archief van de Nederlandse Publieke Omroep is het vergeefs zoeken naar een vraaggesprek met Heineken. 'Ik verkoop bier, geen Freddy Heineken', was zijn argumentatie.
Toch verschijnt Heineken dinsdagavond 8 januari in de TROS TV SHOW (21.00 uur, Nederland 2). Want gedurende diens loopbaan, wist Ivo Niehe hem een aantal malen voor de camera te krijgen. Het ging daarbij om interviews voor gebruik binnen het bedrijf Heineken, maar na elk 'opdracht-gesprek' liet Heineken zich verleiden tot persoonlijker vragen en antwoorden.
De beelden zijn nooit eerder uitgezonden. De familie Heineken heeft Niehe toestemming verleend de opnamen te vertonen.

In de interview-fragmenten van dinsdagavond ontbreekt de bekende Heineken-humor niet: 'Ik had 5 lichamen willen hebben om al mijn ambities te vervullen'; 'Ik was liever dirigent geworden. Voor zo'n orkest staan en dan het beste halen uit zo'n man of veertig lijkt me geweldig!'
Aan bod komen onderwerpen als zijn tijd in Amerika, hoe groot de achterstand van Nederland in die tijd was op de VS en hoe hij vanaf zijn vierde jaar al vertrouwd raakt met het idee ooit de brouwerij te moeten overnemen. Geen woord over de ontvoering, daarover heeft Heineken zich nooit uitgelaten. Heineken:'een bevoorrecht mens? 5 oorlogsjaren had ik graag willen missen.'

noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie