Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resilux verwerft resterende belang Resilux Iberica packaging

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 08/01/2002

Resilux verwerft resterende belang van minderheidsaandeelhouder in dochteronderneming Resilux Iberica packaging

Resilux verwerft resterende belang van minderheidsaandeelhouder in dochteronderneming Resilux Iberica packaging

RESILUX heeft recent het resterende belang dat een externe partner aanhield in haar Spaanse dochter Resilux Ibérica Packaging S.A. verworven.

Resilux Ibérica Packaging werd opgericht in 1997 en heeft momenteel een kapitaal van 3 mio . Daarin participeerde het Spaanse investeringsfonds, Sociedad de Fomento Industrial (kortweg Fomento) ten belope van 29.4%.

Resilux maakte gebruik van het recht om tegen een vooraf bepaalde prijs (gebaseerd op de omzet van Resilux Ibérica Packaging SA, met inbouw van een plafond) de participatie terug te kopen. Op 19 december ll. werd de laatste 7% die Fomento aanhield in Resilux Ibérica Packaging S.A., overgenomen. Hiervoor werd een prijs van 261.000 betaald.

Resilux Ibérica Packaging S.A. beschikt momenteel over vier productielijnen en haalde het afgelopen jaar een omzet van ongeveer 10 mio . Resilux verwacht dat de omzet de komende jaren verder zal stijgen. Naast de groeiende Iberische markt die gekenmerkt wordt door enerzijds een substitutie van voornamelijk glas en PVC door PET en anderzijds een continue stijging van de consumptie van mineraalwater, kent Resilux Ibérica Packaging ook een verdere stijging van de export, o.m. in het Midden-Oosten. Door de recente versterking van het salesteam in Spanje zullen naast de markten voor frisdranken, waters en eetbare oliën eveneens de sectoren fruitsappen, detergenten, bier, chemicaliën en farmacie intensiever worden bewerkt teneinde ook hier het marktaandeel te verhogen.

Resilux N.V. is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET preforms en flessen. Deze preforms en flessen worden gebruikt voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën en andere. Dit van origine familiaal bedrijf werd opgestart in 1994 en is sinds 3 oktober 1997 genoteerd op de eerste markt van de effectenbeurs van Brussel. Resilux heeft productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland en Rusland en een joint-venture in de V.S.A..

Bron: Resilux
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie