Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-01-2002
Politiebericht Groningen
Dinsdag 8 januari 2002

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: man met drugs
Een 44-jarige inwoner van Stadskanaal is maandagnacht door de politie aangehouden op de Oude Markt in zijn woonplaats. De man reed in een auto en bij een routinecontrole roken politiemensen een weedlucht. Bij onderzoek werd bij de man, naast een gebruiksklare joint, een zakje speed aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en na verhoor op het politiebureau heengezonden. De speed is in beslag genomen.

Kolham: kinderen op snelweg
De politie heeft maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen drie jongens uit Kolham in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar. Een passerende automobilist meldde bij de politie dat drie kinderen op de snelweg A7 liepen ter hoogte van Kolham. Politiemensen, die een kijkje namen, troffen de knapen onder de afrit Kolham aan. Ze bekenden op de snelweg te hebben gelopen en kregen alle drie een bekeuring.

Delfzijl: winkeldief alsnog opgepakt
Op de Paviljoensweg in Delfzijl heeft de politie maandag aan het begin van de avond een 29-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man was kort daarvoor in een supermarkt aan De Vennen in Delfzijl door personeel betrapt bij het stelen van 6 pakjes sigaretten. Het personeel probeerde de man vast te houden en aan de politie over te dragen, maar de man wist te ontkomen. Bij zijn aanhouding had de verdachte geen sigaretten meer bij zich. Die werden echter door een getuige aan de politie overgedragen. De vrouw nam de sigaretten mee nadat ze had gezien dat de verdachte ze achter een elektriciteitskast had weggegooid. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De sigaretten zijn teruggegeven aan het supermarktpersoneel.

Oude Pekela: wegwerker gewond
Een 39-jarige medewerker van de Provincie Groningen is maandagmorgen gewond geraakt tijdens wegwerkzaamheden op de Turfweg in Oude Pekela. De man was bezig met het plaatsen van waarschuwingsborden in de berm voor het verkeer komende uit de richting van Oude Pekela. Na het plaatsen van de kar met borden liep de man terug naar zijn dienstauto die enkele meters voor de kar half in de berm stond. Toen hij bij de auto was naderde uit de richting Oude Pekela een bestelbus, een witte Mercedes Sprinter met daarachter een witte gesloten aanhangwagen, mogelijk een mobiele marktkraam. De bestuurder van de bestelbus reed zo dicht langs de auto van de provinciemedewerker dat deze werd aangereden. De man probeerde nog overeind te blijven door zich dicht tegen zijn dienstauto aan te drukken. Hij werd echter door auto en aanhangwagen geraakt en sloeg tegen het wegdek. De man liep kneuzingen over het hele lichaam op. De bestuurder van de bestelbus reed na het ongeval door. De politie is op zoek naar de bestuurder en verzoekt eventuele getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie in Winschoten, telefoon 0900 8844 (0.14 euro per minuut).

Alinghuizen: auto in sloot
Door onbekende oorzaak raakte een 27-jarige vrouw uit Leek maandagmorgen met haar auto in een sloot bij Alinghuizen. De vrouw kwam uit de richting van Garnwerd en verloor de controle over haar auto. In een bocht vloog ze met haar wagen over de kop en belandde via wat struiken en een weiland op de kop in een sloot. De vrouw kon zelf uit de auto komen. Ze liep slechts een nat pak op. Haar auto werd door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Groningen: vrachtwagencombinatie stilgezet
De politie heeft maandagavond een arbeidsverbod opgelegd aan een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Stendal. Bij een controle op de Weg der Verenigde Naties bleek dat de man een diensttijd (werk en rijtijd samen) van ruim 19 uur achter de rug. Binnen de daarvoor gestelde wettelijke termijnen kon hij daardoor niet meer voldoende rust nemen. Zijn vrachtwagencombinatie is onder politiebegeleiding op een parkeerterrein aan de Sontweg geplaatst. Maandagnacht rond 03.00 uur kreeg de chauffeur zijn papieren terug en kon hij zijn weg vervolgen.

Groningen: vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs Op het Damsterdiep in Groningen heeft de politie maandagmorgen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Een motoragent zag de man, die vaker met de politie in aanraking is geweest voor rijden zonder rijbewijs, aanvankelijk lopen langs de Sontweg, nabij een autoverhuurbedrijf. Korte tijd later trof de motordiender de man rijdend in een vrachtauto aan op het Damsterdiep. Bij controle bleek dat de man, die al een half jaar in dienst bleek te zijn bij een transportbedrijf uit Kropswolde, nog steeds niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ook bleek de man nog een gevangenisstraf van 98 dagen te goed te hebben. Hij werd naar het politiebureau gebracht en overgedragen aan de parketpolitie. De vrachtauto, eigendom van het verhuurbedrijf aan de Sontweg, werd door het bedrijf opgehaald.

Er volgen nog enkele berichten van de stad

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.14 euro p/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie