Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: District Noord

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Noord 8-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruijnessen, 06-53224343

Aanhoudingen
EMMELOORD Eind december rondde de politie het onderzoek naar verschillende vernielingen aan autos in Emmeloord op. Twee jongens van 17 en 14 jaar uit Emmeloord zijn hiervoor aangehouden. Het ging om meer dan 20 vernielingen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en deze is inmiddels naar de officier van justitie gestuurd.

Op 17 november betrapte de politie een groep jongeren op heterdaad van een autovernieling aan (zie verder betreffende persbericht). Deze vier jongens (tussen 15 en 18 jaar, allen uit Emmeloord) waren toen aangehouden en na verhoor heengezonden. Na verder onderzoek werden nog twee jongens (17 en 14 jaar) uit Emmeloord aangehouden. Tegenover de politie bekenden de twee autovernielingen gepleegd te hebben. Het ging om meer dan 20 vernielingen tussen zaterdag 13 en zondag 14 oktober, tussen vrijdag 9 en zaterdag 10 november en tussen vrijdag 16 en zondag 18 november. De 17-jarige pleegde volgens de politie de meeste vernielingen, onder andere van buitenspiegels en banden. De twee zijn na verhoor heengezonden en wachten de beslissing van de kinderrechter af.

Getuigen gezocht
EMMELOORD De politie is op zoek naar getuigen van een tassenrollerij maandag rond 10 uur s ochtends. Een 21-jarige vrouw uit Emmeloord werd van haar tas beroofd op de Lange Nering (passage tussen de kapperszaak en de supermarkt). De nog onbekende verdachte rende vermoedelijk weg in de richting van de Van Diggelenstraat. Getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, kunnen zich op het bureau in Emmeloord melden of bellen met 0527-634400.

Gaslucht
URK In verband met een gaslucht zette de politie maandagavond een gedeelte van de weg in de Wijk af. De brandweer kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Na metingen zette de hulpverleners een groter gebied af en gingen verder op zoek naar de bron van de gaslucht. Na overleg met de brandweer en een energiebedrijf, is de wegafzetting verwijderd. De bron van de lek is nog niet bekend.

Snelheid
LELYSTAD De politie hield gisteren op verschillende plaatsen in de gemeente snelheidscontroles (met behulp van de laser). In totaal deelde de politie 49 boetes uit voor het te hard rijden. Van een automobilist werd het rijbewijs ingevorderd, omdat de bestuurder al drie keer voor te hard rijden bekeurd was (en rijbewijs ingevorderd was).

Brand
LELYSTAD Maandochtend brak brand uit in een silo van een houtbedrijf op de Kolkweg. Vermoedelijk is daar door een vonk brand ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Er was veel rookontwikkeling. De precieze schade is niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie