Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2002
Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Aanhoudingen na overval

UTRECHT Op 12 september 2001 werd aan het Smaragdplein in Utrecht een postagentschap overvallen. In december 2001 werden in deze zaak de laatste aanhoudingen verricht.

Vier personen werden aangehouden voor de overval, waaronder een 34-jarige medewerkster van de winkel.
Zij kreeg hulp van haar 30-jarige vriend die twee broers (een 33-jarige en 34-jarige Utrechter) inschakelde voor de daadwerkelijke overval.
De vrouw werd samen met haar vriend aangehouden in een vakantiehuisje in Brabant.
De broers werden in hun woning aangehouden. In de woning van de 34-jarige man werd een hennepplantage aangetroffen met ruim 300 planten. Ook werden goederen gevonden die van diefstal afkomstig zijn.

Met uitzondering van de 33-jarige man, zitten alledrie de verdachten in het huis van bewaring in afwachting van de zitting. De 33-jarige man werd na voorgeleiding geschorst. Ook hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Verdachte van woninginbraken aangehouden

UTRECHT In een woning aan de Seychellen werd maandagochtend een 23-jarige bewoner van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van het plegen van diverse woninginbraken in de regio Utrecht. Uitgebreid rechercheonderzoek heeft tot de inval geleid.

Bij de doorzoeking van het huis werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Op de zolderverdieping trof de politie een hennepkwekerij met ongeveer 270 planten aan. Zowel de planten als de installatie die de kwekerij mogelijk maakte (lampen, filters etc.), werden in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De 45-jarige hoofdbewoner werd eveneens aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van 7 op 8 januari een man op heterdaad aangehouden voor het inbreken in twee autos.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks half twee een man verdacht tussen de geparkeerde voertuigen op het Moreelsepark lopen. De agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat van één auto de rechter zijruit kapot geslagen was. Bij een tweede voertuig werd geconstateerd dat het portierslot was vernield.

De agenten hielden de 24-jarige verdachte uit Den Helder nog op het Moreelsepark aan. Tijdens de fouillering kwamen er diverse goederen uit de zakken van de verdachte. De man werd ingesloten op het bureau. Tevens werd duidelijk dat er nog een aantal boetes openstonden.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een controle op de Socratesbrug werd maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks half tien kreeg de 28-jarige bestuurder uit Nieuwegein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk bleek dat hij 2,00 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat de Nieuwegeiner zijn rijbewijs als eerder had moeten inleveren vanwege het rijden onder invloed. Met een rijontzegging van tien uur werd hij naar huis gestuurd.

Man aangehouden na achtervolging
UTRECHT Tijdens de surveillance wilde agenten maandagavond een bestuurder op het Smakkelaarsveld controleren.

Rond half negen kreeg de 36-jarige bestuurder uit Veghel een stopteken waaraan hij niet voldeed. De man reed via het Smakkalaarsveld de Catharijnesingel op. De achtervolging werd ingezet. Op de Catharijnesingel kreeg de politie assistentie van een tweede voertuig en werd de bestuurder tussen twee politieautos klemgereden.

Op het moment dat de agenten uit hun voertuig stapten gaf de man vol gas en zag kans tussen de twee voertuigen uit te rijden en zijn weg te vervolgen. Via de Catharijnesingel ging hij linksaf de Bleekstraat in de richting van het Ledig Erf. Inmiddels waren er diverse politieautos in touw om de man tot stoppen te dwingen. Via de Berenkuil reed de verdachte in de richting van De Bilt. Vandaar uit ging het richting de A28 richting Amersfoort. Op de A28 lukte het de bestuurder klem te rijden tegen de vangrail.

De 36-jarige bestuurder weigerde uit de auto te komen en sloot alle portieren af. De agenten hebben twee ruiten van zijn auto ingeslagen om zo de verdachte uit de auto te krijgen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de auto trof de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan. Tevens werd duidelijk dat de man geen rijbewijs had en nog 56 dagen hechtenis had open staan.

Hij verklaarde niet te willen stoppen voor de politie omdat hij dan zijn verdovende middelen zou kwijt raken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie