Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2002
Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Lekkage verraadt plantage

WOERDEN Op maandag 7 januari trof de politie in een woning een hennepplantage aan.

Even voor zeven uur in de ochtend kreeg de politie de melding van een bewoner van een woning aan het Ganzerikveld dat hij lekkage had en dat het water vermoedelijk afkomstig was van zijn buren omdat hij daar water hoorde stromen. Toen politiemensen via de brievenbus de woning inkeken, zagen zij het water van de trap stromen. Daar er niemand in de woning aanwezig was, werd die opengebroken.

In de woning troffen zij op de eerste verdieping een hennepplantage aan. De daar openstaande kraan die voor de wateroverlast zorgde, werd door hen dichtgedraaid. Daar de vloer geheel blank stond en daar diverse stroomsnoeren lagen, werd eerst door personeel van de REMU de stroom afgesloten alvorens het onderzoek werd voortgezet. Ook op de zolderetage werd nog een plantage aangetroffen. In totaal bevonden zich ruim 300 planten in de woning.

Alle hennepplanten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Terwijl deze spullen in een vrachtwagen werden geladen, kwam de bewoner ter plaatse. De 31-jarige man werd ter plaatse aangehouden en is op het politiebureau ingesloten.

Niets erin, niets eruit

WOERDEN In het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` heeft de politie op maandag 7 januari een controle uitgevoerd. Die vond in de middaguren op het Kerkplein en de Haven plaats. Van de 64 gecontroleerde voertuigen werd in 29 geen zichtbare buit aangetroffen, 1 auto bleek niet te zijn afgesloten en in 34 auto`s was duidelijk zichtbaar buit (o.a. autoradio`s, CD`s en jassen) aanwezig.

Door invalidewagen aangereden

MONTFOORT Op maandag 7 januari deed een man aangifte dat hij op zaterdag 5 januari door een invalidewagen was aangereden en daarbij gewond was geraakt.

Op zaterdagmiddag rond twee uur reed de 43-jarige man uit Montfoort met zijn sportfiets op het fietspad langs de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Willeskop en gaande in de richting van Linschoten. Net na de brug over de IJssel werd hij ingehaald door een felrode gemotoriseerde invalidewagen. Nadat die hem bijna gepasseerd was, stuurde de bestuurder daarvan weer naar rechts. Daardoor werd de Montfoorter door de invalidewagen in zijn flank geraakt en kwam hij ten val. Door de val was hij enige minuten niet aanspreekbaar en liep hij letsel aan zijn gezicht, handen, knieën en een zwaar gekneusde linkerarm op. Dankzij de fietshelm die de man droeg, liep hij niet nog ernstiger letsel op. De bestuurder van de invalidewagen reed na het ongeval door en liet het slachtoffer in gewonde toestand achter.

De politie roept getuige(n) van het ongeval of anderen die informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de bestuurder van de felrode invalidewagen contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Sluipers en fietsers bekeurd

KAMERIK / WOERDEN Op maandagmiddag 7 januari heeft de politie tussen vier en vijf uur op de `s-Gravensloot in Kamerik een controle op sluipverkeer gehouden. Vierentwintig bestuurders die in strijd met de geslotenverklaring reden, werden bekeurd.

Tevens werd in de middag tussen half zes en zes uur een korte verlichtingscontrole op de Oostdam in Woerden gehouden. Van negen fietsers bleek de verlichting niet in orde te zijn en zij werden bekeurd.

Winkeldief betrapt
MAARSSEN Op maandag 7 januari is een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Tegen zes uur in de middag zag een medewerker van een winkel aan het Zwanenkamp dat een man enige goederen uit de schappen pakte, in zijn jaszak stopte en zonder deze te betalen de kassa passeerde en de winkel verliet. De medewerker hield de verdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, aan en verzocht hem de goederen terug te geven.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de goederen te hebben weggenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand door deken
MIJDRECHT Op maandag 7 januari is een woning geheel uitgebrand.

Rond half elf in de avond zag een bewoonster (leeftijd onbekend) van een woning aan de Borsaliastraat dat de elektrische deken op haar bed lag te smeulen. Zij trok de elektrische deken van het bed, teneinde hem in de badkamer te doven. De rookontwikkeling was echter dermate groot dat zij geen kans meer zag de deken te blussen en noodgedwongen de woning moest verlaten. Bij de buren belde zij de brandweer.

Bij de komst van de politie en brandweer sloegen de vlammen al op de eerste verdieping aan de achterzijde uit de woning. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een ladderwagen in. De buren van de belendende woningen verlieten hun huis. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning geheel verloren ging. De direct aangrenzende woningen liepen waterschade op. De bewoonster werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Een familielid van de vrouw zou voor nieuw onderdak voor haar zorgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie