Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-01-2002
Politieberichten van 8/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Friesland: gebruik gestolen creditcards
De afgelopen maanden zijn in de gehele provincie Friesland, meestal bij benzinestations, telefoonkaarten gekocht, die werden betaald met gestolen creditcards. In veel gevallen werd aangifte gedaan bij de politie. De aankopen bleven meestal beneden de 120.-(f 250.-), zodat de kopers zich niet behoefden te legitimeren. De kaarten waren meestal in het buitenland gestolen en het duurt dan even voor ze in Nederland geblokkeerd worden. De verdachten zijn meestal mannen van buitenlandse afkomst. Ze kopen vaak drie tot vier telefoonkaarten van f 40,- of f 50.- per stuk. De politie adviseert dat wanneer twee of meer telefoonkaarten worden gekocht en deze worden betaald met creditcards, te vragen om een identiteitsbewijs. De ervaring heeft geleerd dat de koop dan meestal niet doorgaat. Probeert, wanneer de verdachten daarop wegrijden in een auto, het kenteken op te nemen.

Heerenveen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Zwette. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: dodelijke aanrijding
Dinsdag omstreeks 08.15 uur kwam er een melding binnen dat op de Rijksweg A7 nabij de afslag Heerenveen West een personenauto op zijn kop in de sloot was aangetroffen. Direct hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld. De auto werd uit de sloot getakeld. In de auto werd niemand meer aangetroffen. Hierop werd door duikers van de brandweer Heerenveen de sloot afgezocht en werd de bestuurder iets verderop dood in de sloot gevonden. Uit de reconstructie bleek dat de bestuurder, een 41-jarige inwoner van Laren (Nh), door nog onbekende oorzaak in de middenberm terecht was gekomen. Bij de daarop volgende stuurcorrectie was de bestuurder op de afslag een aantal malen over de kop gevlogen en vervolgens op z`n kop in de sloot naast de weg terechtgekomen. De bestuurder was hierbij uit de auto geslingerd. Waarschijnlijk is de aanrijding maandagavond omstreeks 23.00 uur gebeurd Het slachtoffer werd overgebracht naar de aula. De auto werd totaal vernield. De naam van het slachtoffer zal in de politieberichten van morgen (woensdag 9/1) bekend worden gemaakt, daar de familie nog moet worden ingelicht.

Fryske diken: aankondiging controles
Zaterdag 12 januari wordt door de radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid op de N384, Boazum Easterlittens. Maandag 14 januari staat de radarwagen opgesteld op de N356, Zwaagwesteinde Veenwouden. Twee dagen later, woensdag 16 januari, wordt gecontroleerd op de N381, Oosterwolde Noord Oosterwolde. Verder zal in week 3 ook op de andere items van het project rood licht, gordel, helm en alcohol worden gecontroleerd in de provincie Fryslân.

Leeuwarden: hennepkwkerij
Dinsdag omstreeks 09.45 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Koerierstersespel. Op twe slaapkamers werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Op het moment van de inval was de bewoner, een 37-jarige man, niet thuis. In de slaapkamer stonden in totaal 217 planten. De planten met bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen. Ter plaatse bleek tevens dat er op een illegale wijze stroom was afgetapt. De bewoner moet nog worden gehoord.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie