Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Productschappen geven afscheidscadeau aan kinderboerderij

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht 1, 8 januari 2002

Productschappen geven afscheidscadeau aan Rijswijkse kinderboerderij

Activiteitencentrum `het Akkertje' aan het Julialaantje in Rijswijk krijgt een cheque van 5000 euro en een varkentje cadeau van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) en het Productschap Zuivel (PZ). De Productschappen hebben na 32 jaar de gemeente Rijswijk verlaten en willen met dit cadeau op gepaste wijze afscheid nemen.

Besteding
Met het geld kan `het Akkertje', waar 40 verstandelijk gehandicapten werken, de stallen van de kinderboerderij opknappen. Daarnaast worden educatieve informatieborden gemaakt. De besteding van de cheque aan een praktisch én een educatief doel is in overleg met `het Akkertje' bepaald. De bestemming sluit goed aan bij de doelen van de productschappen. De beide productschappen hebben, naast hun taak van belangenbehartiging voor de veehouderij, de taak om informatie te verstrekken en voorlichting te geven over de vee-, vlees- en eiersector en over de zuivelsector.

Varkentje
Zodra de stalhuisvesting bij `het Akkertje' is opgeknapt, schenken de PVE de kinderboerderij ook een varkentje. Daarbij zorgen de PVE voor informatie over de regels rond het houden van dit dier. Het is de bedoeling het varkentje tijdens `Het weekend van de kinderboerderij' (27 en 28 april 2002) over te dragen. Op dit moment is er al een computervarkentje met de naam `Evert' te vinden op de virtuele kinderboerderij van de PVE: www.pvekids.nl

Verhuizing

De Productschappen Vee, Vlees en Eieren en het Productschap Zuivel zijn eind december 2001 van Rijswijk verhuisd naar een nieuw pand in Zoetermeer aan de Louis Braillelaan 80.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie