Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen geeft stevige impuls aan ICT-investeringen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

9
JAN
12.39

Groningen geeft stevige impuls aan ICT-investeringen 08-01-2002

De gemeente Groningen stelt tot 2006 16.922.254,- beschikbaar voor de versterking van de informatisering en automatisering in de gemeentelijke organisatie. In 2002 komt 3.838.231,- beschikbaar. Vanaf 2003 is dit jaarlijks tot 2005 4.361.341,-. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het ICT-programma 2001-2005 vastgesteld waarin deze voorstellen zijn opgenomen. Wethouder Pattje: 'Dit ICT-programma is een goede impuls voor de gemeentelijke organisatie. Zo blijven we bij in de snelle ontwikkelingen die er op het terrein van ICT plaatsvinden'.

Het ICT-programma 2001-2005 geeft een overzicht van de activiteiten in het kader van de versterking van ICT. In het programma is een mix opgenomen van verbeteringen van de basisvoorwaarden voor een sterke ICT-organisatie en vernieuwende projecten. Een substantieel deel van het budget zal worden ingezet voor de vorming van een centrale ICT organisatie binnen de gemeentelijke organisatie. Op dit moment is het technisch beheer van de ICT infrastructuur nog over de verschillende diensten verspreid.
Verder gaat een aanzienlijk deel van het budget naar de diensten voor de dekking van kosten van rente en afschrijving op geautomatiseerde systemen. Daarnaast zullen nieuwe projecten in gang gezet gaan worden, zoals het opzetten van een intranet en het uitbreiden van de bestaande gemeentelijke internetsite.

Het voornemen om extra te investeren in informatisering en automatisering past binnen het streven van de gemeente Groningen om zich te profileren als ICT-stad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie