Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Han Gerlings ontvangt Gemeentepenning Stad Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

Han Gerlings ontvangt Gemeentepenning Stad Amersfoort

datum: 8 januari 2002

HAN GERLINGS, oprichter en bestuurslid van o.a. stichting Waterlijn Amersfoort, heeft woensdag 9 januari jl. de gemeentepenning stad Amersfoort uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper ontvangen.

De heer H.J. Gerlings, geboren 5 mei 1938, ontving tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van stichting Waterlijn Amersfoort, 't Gilde Eemland en stichting Eemlijn i.o. de gemeentepenning Stad Amersfoort.

De inzet en persoonlijke betrokkenheid van de heer Gerlings voor de stad Amersfoort zijn bijzonder te noemen. Het gemeentebestuur wil met het uitreiken van de gemeentepenning haar grote waardering voor hem uitdrukken. Zijn initiatieven en verdiensten voor de stad maken hem een ambassadeur voor Amersfoort, een voorbeeld voor andere vrijwilligers.

De volgende bekende (vrijwilligers)projecten van Amersfoort komen van zijn hand:
§ Oprichter en bestuurslid van stichting ' t Gilde Eemland (jaarlijks 10.000 wandelaars), vanaf 1988
§ Oprichter en secretaris van stichting Waterlijn Amersfoort (jaarlijks 40.000 gasten) sinds 1996.
§ In samenwerking met VVV Amersfoort initiatiefnemer en enkele jaren voorzitter project Levende Historie vanaf 1996. § Ten behoeve van Omroep Amersfoort (voorheen Vereniging De Stadsomroep) vijf jaar bestuurslid, o.a. voorzitter § Oprichter stichting Eemlijn i.o., gestart in 2001.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de heer Gerlings de gemeentepenning Stad Amersfoort toe te kennen als blijk van waardering voor al zijn initiatieven ten behoeve van de stad.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie