Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële oprichting Jongerenraad Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Officiële oprichting Jongerenraad Zaanstad

donderdag 3 januari 2002

Op dinsdag 8 januari 2002 om 16.30 uur komt in het gemeentehuis in Zaandijk een groep Zaanse jongeren bijeen voor de officiële oprichting van de Jongerenraad Zaanstad. Tijdens deze bijeenkomst maken de jongeren, in aanwezigheid van Zaanstads wethouder van jeugdbeleid Arjan Klein Nibbelink, nader kennis met elkaar. Ze gaan praten over de door henzelf te bepalen statuten, spelregels en organisatievorm voor de Jongerenraad. Daarnaast formuleren de jongeren enkele themas die naar hun mening als eerste op de politieke agenda moeten komen.

Na diverse verkennende bijeenkomsten vorig jaar waaronder een aantal gesprekken met wethouder Klein Nibbelink en een jongerenconferentie is duidelijk gebleken dat de Zaanse jongeren gemotiveerd zijn om in een Jongerenraad hun stem te laten horen. Ruim 20 personen willen als actief lid deelnemen aan de Jongerenraad Zaanstad.

Het is de bedoeling dat circa 15-20 jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar als vertegenwoordigers van de jongeren in Zaanstad zitting nemen in de Jongerenraad. De gemeente kan de raad om advies vragen, maar de jongeren mogen ook ongevraagd advies uitbrengen aan de gemeente. Verder kan de raad om uitleg vragen over bepaalde kwesties. De Jongerenraad komt negen keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in het gemeentehuis in Zaandijk.

Voor de redactie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Loes Schueler van de dienst Wijken, tel. (075) 655 21 60.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie