Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbod te koop aanbieden van voertuigen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alphen aan den Rijn


Verbod te koop aanbieden van voertuigen

Op 20 december 2001 is door de raad besloten de Algemene plaatselijke verordening 2000 te wijzigen. Het betreft de wijziging van artikel 5.1.2a waarmee het te koop aanbieden van voertuigen in de gehele gemeente wordt verboden.

Door de toenemende parkeerdruk in de gemeente is het niet langer wenselijk dat voertuigen op de openbare weg te koop worden aangeboden. Daarnaast wordt handhaving van het verbod vereenvoudigd wanneer dit in de gehele gemeente geldt. Het verbieden van dergelijk gebruik van de openbare weg is mogelijk omdat het te koop aanbieden van voertuigen niet behoort tot de normale functie van een openbare weg.

Bepaald is dat het verboden is een voertuig op de weg of openbare parkeergelegenheid te parkeren met het kennelijke doel om deze te koop aan te bieden of te verhandelen. Hiermee wordt gedoeld op voertuigen welke langere tijd op een bepaalde locatie worden geparkeerd waarbij is aangegeven dat deze te koop zijn. In veel gevallen staan dergelijke voertuigen lange tijd geparkeerd zonder dat er mee gereden wordt. In enkele gevallen gebruikt men het te koop staande voertuig nog als "normaal" vervoersmiddel waardoor deze geen noemenswaardige overlast veroorzaakt. Hierbij is dan ook geen sprake van het parkeren van een voertuig met het kennelijke doel deze te koop aan te bieden, waardoor dergelijk gebruik niet onder dit verbod valt. De politie en de gemeentelijke unit Toezicht & Handhaving zijn bevoegd te verbaliseren.

De wijziging treedt op de achtste dag na deze publicatie in werking, te weten op 17 januari 2002. Het besluit zal tot 20 februari 2002 ter inzage liggen bij het informatiecentrum in het stadskantoor aan de Castellumstraat 6.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 08 januari 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie