Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Breukelen verhuist naar tijdelijk onderkomen

Datum nieuwsfeit: 08-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breukelen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breukelen


Brandweer verhuist naar tijdelijk onderkomen.

Een ingrijpende renovatie van de kazerne aan de Brouwerij noodzaakt de brandweer tot verhuizen. Half januari gaan de wagens en het materieel over naar Pauwbedrijven aan de Van Nijenrodestraat. Medio februari volgt het brandweerbureau, tot dan toe gevestigd in het gebouw van openbare werken aan de Dannestraat.

De oude brandweergarage Kockengen aan de Kerkweg wordt vanaf dit jaar niet meer door de brandweer gebruikt. Het pand komt onder gemeentelijk beheer en krijgt een andere bestemming. Bij brand rukt het corps voortaan uit vanuit Breukelen.

Naar verwachting zullen de sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Brouwerij tot november duren. De brandweer hoopt zijn nieuwe huisvesting nog voor eind 2002 weer in gebruik te nemen. Met de bewoners in de directe omgeving van Pauwbedrijven is op 8 januari gesproken over de gevolgen voor de buurt en het beperken van de overlast. Zo zal men bij een brandmelding vooral uitrukken via de Karel Doormanweg en Straatweg om de Julianastraat en Engel de Ruyterstraat te ontzien. Dit met het oog op de veiligheid van fietsroutes en schoolgaande kinderen.

De bereikbaarheid van de brandweer:
Tijdens de verbouwing kunt u de brandweer bereiken via het gemeentehuis, tel. (0346) 26 09 00 of rechtstreeks via tel.nr. (0346) 26 65 30. Het bezoekadres is G. van Nijenrodestraat 82. Brand meldt u telefonisch via het alarmnummer 1-1-2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie