Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Van Boxtel stemt in met plannen `Onze buurt aan zet'

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister Van Boxtel stemt in met plannen `Onze buurt aan zet'

9 januari 2002

Minister van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid heeft ingestemd met door bewoners opgestelde programma's in het kader van `Onze buurt aan zet'. Met de uitvoering van de programma's is totaal een bedrag van fl. 90 miljoen gulden gemoeid. Vanaf juni 2001 zijn de 30 Nederlandse grote steden aan de slag gegaan om in één of twee aandachtswijken, samen met de bewoners, plannen op te stellen om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. De impuls `Onze buurt aan zet' richt zich op een drietal elementen: ten eerste het bevorderen van bewonersparticipatie, ten tweede het verbeteren van veiligheid en leefbaarheid en ten derde het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven.

In alle dertig steden die betrokken zijn bij het Grotestedenbeleid zijn afgewogen programma's gemaakt. Op basis van deze programma's wordt voor de periode van 2001 tot en met 2003 in totaal 90 miljoen gulden aan de steden toegekend.

De betrokken steden zijn:

G4:
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.
(Deze steden ontvangen elk 6,5 miljoen in 3 jaar).

G21:
Almelo, Arnhem, Breda, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Enschede,Groningen, Haarlem, Heerlen, Helmond, Hengelo, `s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Schiedam, Tilburg, Venlo, en Zwolle.
(Deze steden ontvangen elk 2,5 miljoen in 3 jaar).

G5:
Alkmaar, Amersfoort, Emmen, Lelystad en Zaanstad.
(Deze steden ontvangen elk 1 miljoen in 3 jaar).

Voor een volledig overzicht van de programma's per gemeente kan de volgende site geraadpleegd worden: www.onzebuurtaanzet.nl
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie