Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieve bijeenkomst over Binnenstad Maassluis

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

20-12-2001

Informatieve bijeenkomst over Binnenstad op 9 januari

Op woensdag 9 januari is er in het stadhuis aan de Koningshoek een informatieve bijeenkomst over de Maassluise Binnenstad. Belangstellenden zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. De Burgerzaal is vanaf 19.45 uur open, om 20.00 uur gaat de eerste presentatie van start.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de uitkomsten worden gepresenteerd van de enquête over de afsluiting van de Markt die in de periode juli - september is gehouden. Dit onderzoek, uitgevoerd door het bureau Mediad, is gehouden onder bezoekers van de Markt, bewoners van Maassluis in het algemeen en ondernemers die op of nabij de Markt gevestigd zijn. Honderden mensen hebben hun medewerking aan dit onderzoek verleend. Vragen werden gesteld over de afsluiting van de Markt voor autoverkeer, de horecaterrassen en de activiteiten die in de weekeinden op de Markt worden georganiseerd. De uitkomsten van deze enquête dienen voor het gemeentebestuur mede als richtsnoer om te komen tot besluitvorming over de toekomstige functie en inrichting van de Markt.

Ook twee andere rapporten zullen tijdens de bijeenkomst over de Binnenstad worden gepresenteerd: een verkeers- en parkeerplan dat is opgesteld door het bureau RBOI, en een drietal schetsontwerpen dat het bureau OKRA Landschapsarchitecten heeft gemaakt voor een mogelijke inrichting van de Markt. Deze beide rapporten richten zich wat meer op de ontwikkelingen die er op langere termijn voor de Maassluise binnenstad mogelijk zouden kunnen zijn.

Naar aanleiding van de resultaten van de rapporten en de reacties tijdens de informatiebijeenkomst op 9 januari zal het college van burgemeester en wethouders zich een mening vormen over de toekomst van de Markt. In een latere fase zullen plannen concreter worden uitgewerkt en zal besluitvorming over de inrichting van de Markt en de binnenstad plaats vinden.

De resultaten van de door Mediad gehouden enquête over de afsluiting van de Markt, het verkeers- en parkeerplan van RBOI en de ontwerpschetsen voor de inrichting van de Markt van OKRA liggen vanaf woensdag 2 januari 2002 voor belangstellenden ter inzage. Geïnteresseerden kunnen de drie rapportages inzien in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis (ma-do van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, vr van 8.00 tot 16.00 uur) en in de openbare bibliotheek aan de Uiverlaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie