Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari werd een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Door getuigen werd omstreeks kwart voor één gebeld naar de meldkamer dat er een man tussen geparkeerde voertuigen op de Hendrik Tollenstraat zich verdacht ophield. De man zou alle autos controleren of ze afgesloten waren.

Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Zwolle aan. Hij probeerde uit het zicht van de politie te blijven, maar de agenten konden hem tussen de geparkeerde voertuigen aanhouden. In de omgeving werd een auto aangetroffen waarvan de zijruit was ingeslagen.Tevens werden onder een andere auto inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op de snorfiets onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten woensdagmorgen een man op een snorfiets rijden die zich nauwelijks overeind kon houden.

Omstreeks tien over één besloten de agenten de bestuurder op de Laan van Chartroise te controleren. De 40-jarige bestuurder uit Utrecht stopte en wilde zijn snorfiets parkeren. Echter na het afstappen viel de man om. De agenten hielpen hem overeind en namen hem mee voor een ademanalyse naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijontzegging van negen uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond bij het Moreelsepark een grove beroving plaats waarvan een bejaarde vrouw het slachtoffer werd.

De 84-jarige vrouw uit Bilthoven wilde omstreeks elf uur in de bus stappen. Net voordat zij instapte werd de vrouw door een man uit de bus getrokken. De man probeerde de handtas van de vrouw af te pakken. De vrouw viel achterover op de grond en moest haar tas loslaten. Door getuigen werd gezien dat de verdachte in de richting van het Moreelsepark wegvluchtte.

Het 84-jarige slachtoffer werd naar het Diakonessenziekenhuis overgebracht. Hier bleek dat zij een gebroken sleutelbeen, gebroken schouderblad en een aantal gebroken ribben had.

Na een onderzoek in de buurt zagen agenten de verdachte op de Catharijnesingel lopen. Er volgde een korte achtervolging waarna de 18-jarige verdachte uit Zwolle werd aangehouden. De man had de tas van het slachtoffer inmiddels leeggehaald en weggegooid. In het Moreelsepark werd de tas en een aantal goederen van de vrouw aangetroffen. De man is voor verhoor ingesloten op het bureau.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari werden twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden.

Getuigen belden omstreeks tien over drie naar de politie dat zij op het dak van een bedrijf aan de Hogelanden Westzijde twee mannen hadden gezien die probeerde in te breken. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen over het dak rennen in de richting van het Ondiep / Moerbeistraat. De agenten klommen het dak op en zette de achtervolging in. Inmiddels waren meerdere agenten ter plaatse gekomen.

De verdachte een 25-jarige man uit Liege (België) en een 46-jarige man uit Rotterdam sprongen aan de zijde van de Moerbeistraat van het dak en klommen over een schutting een tuin in. Op het moment dat de mannen zagen dat zij omsingeld waren, gaven zij zich over en kon de politie beiden aanhouden.

Op het dak van het bedrijf werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie