Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Nieuwegein geeft gratis cursus budgetteren

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein geeft gratis cursus budgetteren Rondkomen met je geld, hoe doe je dat?

De gemeente Nieuwegein onderkent dat het moeilijk is om rond te komen van een laag inkomen. Daarom herhaalt de gemeente Nieuwegein in januari 2002 de cursus budgetteren. De cursus is bestemd voor alle mensen met een laag inkomen (bijvoorbeeld Bijstand, AOW, WAO, minimumloon of alimentatie) en wordt gegeven in het gemeentehuis van Nieuwegein. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Voor cursisten die alle lessen aanwezig zijn geweest, stelt de gemeente een bescheiden financiële bonus beschikbaar. Later in het jaar wordt de cursus nogmaals gegeven. Aanmelden voor de cursus kan bij mw. A.C. van Oostveen van de gemeente Nieuwegein. Zij is bereikbaar op maandag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur op telefoon 030-607 14 07. Als de telefoon niet opgenomen wordt, kunt u ook uw naam en telefoonnummer op de voicemail inspreken. U wordt dan teruggebeld.

Het doel van de cursus is het eigen inkomen beter te leren beheren. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en 15 minuten op dinsdagochtend. Onderwerpen die in de cursus aan de orde komen zijn onder andere:

inzicht krijgen in de verhouding inkomsten en uitgaven;

jaaroverzicht en begroting maken;

structuur en regelmaat aanbrengen in de geldsituatie;

kritisch kijken naar verzekeringen;

gebruik maken van speciale overheidsregelingen voor minima;

lenen en sparen;

en het aflossen van schulden.
In de cursus is er voldoende ruimte om tips en ervaringen uit te wisselen. Zo kunnen de deelnemers veel van elkaar leren. Aan de cursus kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.

Ondanks dat het de laatste jaren economisch goed gaat, zijn er in ons land nog altijd meer dan 200.000 huishoudens die moeite hebben om rond te komen met hun geld of schulden hebben. Vaak heeft dit te maken met plotseling veranderde omstandigheden zoals bijvoorbeeld ziekte, ontslag en echtscheiding. Mensen vinden het niet altijd makkelijk om naar hulpinstanties te gaan zoals de sociale dienst. Soms gaat men uit nood in zee met een onbetrouwbare bemiddelaar. Daardoor kunnen de problemen nog groter worden.

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie