Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wisseling van de wacht in Groepsraad AXA

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AXA Verzekeringen

Wisseling van de wacht in Groepsraad AXA

9 januari 2002

Na ruim 3,5 jaar leiding te hebben gegeven aan AXA Nederland, legt Pierre Lefèvre met ingang van 28 januari aanstaande het voorzitterschap van AXA Nederland B.V. neer. Per dezelfde datum zal hij zijn werkzaamheden bij AXA Royale Belge hervatten van waaruit hij de afgelopen jaren gedetacheerd was.

AXA is Pierre Lefèvre veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij AXA Nederland heeft geleid. Onder zijn leiding is de complexe fusie tussen UAP-NieuwRotterdam en AXA Leven een feit geworden. Een fusie die deze maand bekroond wordt met de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht. De activiteiten van de AXA vestigingen in Nederland (Utrecht, Den Haag en Rotterdam) zullen voor het eerst in de geschiedenis van AXA in Nederland onder één dak te vinden zijn. Met de bundeling van kennis/expertise en het realiseren van een aantal innovatieve projecten in 2001 en 2002 is AXA goed gepositioneerd om zich verder succesvol te ontwikkelen op de Nederlandse markt.

De aandeelhouder zal, overeenkomstig het advies van de Raad van Commissarissen, onder voorbehoud van een advies van de Ondernemingsraad en instemming van de Pensioen- en Verzekeringskamer, met ingang van dezelfde datum Jan van den Berg (37), als opvolger van Pierre Lefèvre benoemen. Jan van den Berg is sinds juli 2000 algemeen directeur van AXA Zorg N.V. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Nationale Nederlanden en Coopers & Lybrand corporate finance.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie