Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie gemeente Eindhoven op klachten vastgevroren afval

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Vastgevroren afval in uw container

Bij de klachtencentrale van de gemeente zijn inmiddels de eerste klachten binnengekomen over niet goed geleegde containers, omdat het afval was bevroren. De gemeente kan deze klachten helaas niet verhelpen. In de winter kan het afval vastvriezen aan de bodem en wanden van de container. De ophalers kunnen het vastgevroren afval niet uit de container krijgen. Het vaker omschudden van de container is niet mogelijk, omdat het kunststof waarvan de container is gemaakt bij vriesweer nogal kwetsbaar is. Hierdoor blijft er bij het leegmaken soms afval in de container achter.
Omdat dit erg vervelend kan zijn, hebben wij enkele tips voor u om aanvriezen te voorkomen.

* Zet de container in een vorstperiode (in ieder geval de nacht voor uw ophaaldag) in een schuur, berging of garage. Als dat niet mogelijk is, zoek dan een ander beschut plekje zoals een afdak of uit de wind tegen een muur.

* Als de container leeg is, kunt u een aantal opgepropte kranten onder in de bak leggen. Dit neemt vocht op en kan vastvriezen zo voorkomen.

* Laat nat (GFT-)afval uitlekken voordat het in de container gaat.
* Duw het afval nooit vast in de container en zeker niet bij vorst. De kans dat het afval aan de bodem en wanden blijft vastzitten is bij vorst groter dan normaal.

* Controleer met een schop of het afval los in de container zit voordat u deze aan de straat zet. Steek het zonodig goed los.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie