Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Voorlichtingscampagne voor senioren over veiligheid

NIEUWEGEIN - Dit jaar wordt er voor de senioren in Nieuwegein een voorlichtingscampagne gehouden over Senioren & Veiligheid. De gemeente Nieuwegein, de politie, Sociaal Werk Nieuwegein, Vitras en de ouderenbond ANBO nemen hier aan deel. De bijeenkomsten Veiligheid en Senioren behandelen de veiligheid in de buurt, de mensen die aan de deur komen, allerlei tips en trucs om de veiligheid in en om het eigen huis te vergroten en is gericht op de senioren binnen onze samenleving. De genoemde onderwerpen en nog veel meer komen aan de orde in een duidelijke presentatie, waarbij soms op een hele simpele manier problemen kunnen worden opgelost.

Verspreid over Nieuwegein zullen er meerdere bijeenkomsten worden gehouden dit jaar. Op dinsdag 15 januari a.s. wordt de eerste bijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst wordt gehouden in buurthuis de Boog aan het Thorbeckepark 183 in de wijk Galecop. De bijeenkomst start om13.45 uur en zal ongeveer twee uur duren. Er zijn geen kosten aan de middag verbonden en aanmelden hoeft niet.

Na afloop zal voor de bezoekers een handig presentje klaar liggen. De politie van Nieuwegein zal vertegenwoordigd worden door de wijkagenten de heer P.A.M. van Rossum en de heer M.B. Nas, zij zijn speciaal aangesteld als aanspreekpunt voor de senioren van Nieuwegein. Aan deze mensen kunt u al uw vragen kwijt!

(Eigen)wijze uil

IJSSELSTEIN Op dinsdag 8 januari werd de hulp van de politie ingeroepen bij het verwijderen van een in een bedrijfshal rondvliegende uil.

In de middag belde een personeelslid van een bedrijf aan de Lorentzlaan dat een bosuil in de bedrijfshal rondvloog en daar de voorgaande nacht al tot viermaal toe voor het afgaan van het alarm had gezorgd.

Toen een politieman poolshoogte ging nemen, trof hij inderdaad een uil in de hal aan. Doordat de uil hoog in de hal rond bleef vliegen en de roldeuren van het bedrijf relatief laag waren, lukte het niet het dier op vrijwillige basis te bewegen de hal te verlaten. Ook de om telefonisch advies gevraagde Dierenbescherming, Veldpolitie en Vogelbescherming konden niet met een panklare oplossing komen.

Er zal worden getracht een opening in het dak te creëren in de hoop dat de uil besluit om op deze wijze wel uit de hal te vertrekken. Bij het vertrek van de politieman aan het eind van de middag, was de uil nog in de hal aanwezig.

Autodiefjes aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 8 januari zijn drie jongetjes betrapt op het stelen van enige goederen uit een auto.

Rond kwart over negen in de avond zag een medewerker van een bedrijf aan de Nevelgaarde dat drie jongetjes veel interesse toonden voor geparkeerde auto`s. Vervolgens zag hij dat zij een portier van een auto openden, in de auto stapten en daar even later weer uitkwamen. De jongens, 9, 11 en 12 oud werden kort daarop bij het gebouw aangehouden. Zij bleken een autoradio en een fles drank uit de auto te hebben gestolen.

Tegen de 12-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt. Wat er met de zaak tegen de 9- en 11-jarige jongen wordt gedaan moet nog met de Afdeling Jeugdpolitie worden overlegd. De jongens zijn in de loop van de avond door een familielid van één van hen opgehaald.

Winkeldievegges betrapt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 8 januari betrapte een politieman twee meisjes op heterdaad bij winkeldiefstal.

De in burger lopende politieman zag rond half twee in de middag dat twee meisjes in een winkel aan de Randstede ondergoed van een rek pakten en in hun jaszakken stopten. Zij verlieten de winkel zonder de kleding af te rekenen. Buiten de winkel hield de politieman de meisjes, beiden 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein en Houten, aan. Zij bleken zes stuks lingerie te hebben gestolen.

Beiden werden naar het politiebureau overgebracht en bekenden de kleding te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de zaak is overgedragen aan Bureau Halt voor een afdoening middels een alternatieve straf.

Onder invloed tegen lantaarnpaal
HOUTEN In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari is een automobilist die onder invloed van alcohol verkeerde tegen een lantaarnpaal gebotst en vervolgens weggelopen.

Rond kwart over één reed een 33-jarige man uit Houten met zijn auto over de Schalkwijkseweg. Mogelijk door de gladheid raakte de auto in een slip, kwam in de berm terecht en botste daar tegen een lantaarnpaal. De bestuurder liep geen letsel op. De auto wilde vervolgens niet meer starten, waarna de Houtenaar besloot zijn weg te voet te vervolgen.

Naar aanleiding van de melding van passerende getuigen stelden politiemensen een onderzoek in. Daarbij werd de bestuurder even later in zijn woning in Houten aangehouden. Hij bekende onder invloed van alcohol de auto te hebben bestuurd. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0,9 promille (350 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie