Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijven misbruikt om munt te slaan uit de Euro invoering

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Bedrijven misbruikt om munt te slaan uit de Euro invoering

EINDHOVEN, 20020109 -- De invoering van de Euro is door sommige bedrijven misbruikt om 'munt' te slaan in het zakelijke verkeer. Ook te Eindhoven heeft het bedrijf DATA FLEXION SOLUTIONS, de invoering misbruikt om bedrijven een factuur te verzenden voor het leveren van de Currency-Transformatie waar ze niet om gevraagd hebben.

De zaak kwam bij ons aan het licht toen een van onze leden navraag deed over de betreffende factuur.

De facturen zien er als volgt uit:

1 Databeheer, 1 Conversie IV-02 , Verzendkosten en BTW voor een totaalbedrag van 219,46 Euro

Navraag bij de Stichting Eerlijk Zaken Doen te Den Haag bracht al meteen aan het licht dat de factuur, ten onrechte werd verzonden naar de bedrijven. De Stichting geeft het advies de betreffende factuur niet te betalen. Onze redactie probeerde ook telefonisch contact te krijgen met het Eindhovense bedrijf maar komt niet veel verder dan een bezet telefoontoestel en een postbus. Het bedrijf vermeld op zijn factuur een K.v.K. nummer Oost-Brabant van de DataFlexion BV.

In het verleden werden wel vaker wanpraktijken vastgesteld maar ging het meestal om facturen die verborgen offertes waren. Het Eindhovense bedrijf belast voor het leveren van de currency-transformatie wat ronduit schandelijk is te noemen.

Bron: http://www.taxi-standplaats.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie