Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering euro

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Wim van Velzen
Zoek soortgelijke berichten
Wim van Velzen

Persbericht drs Wim van Velzen

Invoering euro

7 januari 2002

De invoering van de euro is in de meeste eurolanden succesvol verlopen. Nederland is absolute koploper, samen met Griekenland, waar al 80% van alle betalingen in euro´s wordt gedaan. In Italië waren enkele opstartproblemen; op 2 januari verstrekten slechts 10% van alle pinautomaten euro´s. Inmiddels is deze achterstand ingelopen en zijn de Italiaanse pinautomaten, na Nederland en Luxemburg, het meest europroof van Europa. De betalingen in euro´s blijven nog achter: minder dan 50%. Hetzelfde geldt voor Spanje en Frankrijk.

Opvallend is dat België van alle eurolanden het minst vergevorderd is met de invoering van de nieuwe munt. Het eerste weekend na de invoering werd nog maar 40% van alle betalingen in euro´s gedaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de lange overgangstermijn: in België kan men nog tot eind 28 februari met franken betalen. De Belgen hebben daarom niet veel haast om snel in euro´s te betalen, vooral oudere mensen houden nog vast aan hun vertrouwde frank.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie