Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvragen referendum in gemeente Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Bron: Gemeente Stadskanaal
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Het aanvragen van een referendum gaat als volgt.

Individuele burgers kunnen in het Publieksbureau van het gemeentehuis een zogenaamd "inleidend" verzoek doen tot het houden van een referendum. Dit moet gebeuren binnen 3 weken na publicatie. Wanneer meer dan 0,7% van de kiesgerechtigde inwoners (ongeveer 180) zo'n verzoek hebben ingediend gaat de definitieve verzoekfase van start. Ook dit wordt gepubliceerd. In deze fase, die zes weken duurt, kunnen kiesgerechtigden in het Publieksbureau van het gemeentehuis een ondersteuningsverklaring voor het referendum afleggen. Wanneer 7% van de kiesgerechtigde inwoners (ongeveer 1800) een geldige ondersteuningsverklaring afleggen wordt er daadwerkelijk een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie