Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Politie Over-Betuwe

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


*

Auto met vuurwapen aangetroffen
ZEVENAAR - Dinsdagavond omstreeks 19.30 uur werd door de politie op de Doesburgseweg te Zevenaar een auto aan een controle onderworpen. Deze controle vond plaats omdat de bestuurder een aantal verdachte rijbewegingen had gemaakt. De bestuurder bleek een 20-jarige inwoner uit het Duitse Munster te zijn. Bij controle in de auto zag de politieman een vuurwapen in de auto liggen. De bestuurder en de bijrijdster, een 17-jarige Duitse, werden ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie te Zevenaar. Daar bleek het niet van echt te onderscheiden pistool een `namaak' pistool te zijn. Door de Officier van Justitie werd direct een sanctie van 300 Euro opgelegd die direct door de verdachte werd voldaan. Portemonnees gestolen uit kleedkamer
ZEVENAAR - Gisteren en vandaag kwamen vier aangiftes binnen van gestolen portemonnees uit de herenkleedkamer van een sportzaal aan de Heerenmaten in Zevenaar. Daarnaast kwamen ook nog vier meldingen binnen van gestolen portemonnees, aangiftes moeten nog worden opgenomen. De politie waarschuwt iedereen geen portemonnees of waardevolle spullen in de kleedkamer achter te laten. Bedrijf verzendt nepfactuur
HUISSEN - Via een postbode uit Huissen werd de politie van het district Rivierenland gisteren op de hoogte gesteld van een mogelijke oplichtingszaak. De postbode meldde een stapel van 150 brieven te hebben ontvangen van een bedrijf uit Eindhoven. Via een van de ontvangers van de brief vernam de postbode dat deze een nepfactuur bevatte á 219.46 euro. De rekening was voor het door het Eindhovense bedrijf geleverde `currency-tranformatie'. Het is niet bekend wat hiermee wordt bedoeld. De postbode zal de overige brieven bij de geadresseerden bezorgen, maar bij iedereen dit verhaal erbij vertellen. Mogelijk zijn er nog meer van dit soort `nepfacturen' in omloop. De politie waarschuwt mensen hier alert op te zijn.
Verdachte van diefstal aangehouden
DIDAM - Op vrijdag 4 januari werd in zijn woning aan de Gruttostraat in Didam een 16-jarige jongen aangehouden wegens verdenking van diefstal. Op het bureau legde de jongen een bekennende verklaring af, waarin naar voren kwam dat het gestolen geld ongeveer 3000 euro bedraagt. Het geld werd ontvreemd uit een kluis in een woning aan de Kerkstraat in Didam. Op 21 december werd hiervan door de 36-jarige benadeelde aangifte gedaan bij de politie. De benadeelde verdacht een bekende van de diefstal. Deze persoon, de aangehouden 16-jarige, zou op de hoogte zijn van de plaats van de sleutel van de kluis. De verdachte is na verhoor heengezonden en heeft een dagvaarding gekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie