Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sophos ontdekt het eerste Shockwave virus

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CRYPSYS DATA SECURITY BV

Sophos ontdekt het eerste Shockwave virus

Gorinchem, 9 januari 2002

Sophos, sinds 1989 producent van anti-virus software, heeft het eerste virus ontdekt dat in staat is om Shockwave Flash files te besmetten. Deze files worden veel gebruikt om websites aantrekkelijker te maken. Bezoekers van dergelijke sites lopen nu het risico om besmet te raken met het virus SWF/LFM-926.

'Gebruikers en webmasters van websites zullen hun beveiliging en procedures verder aan moeten scherpen. Webmasters zullen steeds vaker aanvullende maatregelen moeten nemen om de integriteit van de content van de website te waarborgen' aldus Marnix van Meer, senior account manager van CRYPSYS Data Security B.V.

Als een geïnfecteerde Shockwave Flash file gestart wordt, vindt besmetting van andere SWF files plaats na de mededeling 'Loading.Flash.Movie...'. Het virus maakt gebruik van de mogelijkheden van Shockwave files om scripts te starten. In dit geval wordt er via een DOS box een debug script gestart die een bestand aanmaakt met de naam V.COM. Dit bestand van 926 bytes zal vervolgens alle SWF files in dezelfde directory besmetten met dit virus.

Zie voor meer informatie www.crypsys.nl en www.sophos.com

Gorinchem, 9 januari 2002

CRYPSYS Data Security B.V.
Postbus 542
4200 AM Gorinchem
Telefoon (0183) 62 44 44
Fax (0183) 62 28 48
E-mail: (info@crypsys.nl)
Internet: www.crypsys.nl


09 jan 02 14:52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie