Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 9-01-2002
Politieberichten van 9 januari (07.00 - 13.00)

Friesland: valse facturen
De afgelopen dagen hebben verschillende bedrijven in Friesland, o.a. Leeuwarden (4), Wirdum (1), Marrum (1), Akkrum (1), Drachten (1) en Franeker (1) een factuur ontvangen van 219,46 voor bestelde goederen. Ook in de omgeving Eindhoven hadden vele bedrijven deze facturen ontvangen. Niet één van de bedrijven had echter iets besteld. Het gaat hier dus om valse facturen. De facturen zijn afkomstig van een bedrijf uit Eindhoven, zich noemende Data Flexion Solutions, dat sinds16 november 2001 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven. De stichting "Eerlijk Zaken Doen" en de economische controledienst zijn ingelicht. De politie Eindhoven heeft de zaak in onderzoek. De politie adviseert dan ook om de rekening niet te betalen, niet te reageren en geen brief te schrijven waarop een handtekening is geplaatst.

Heerenveen: dodelijke aanrijding
Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding bij Heerenveen was genaamd: Cornelis Hubertus de Ruijter, oud 41 jaar, wonende te Laren (Nh). Zie ook de politieberichten van 8/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Kornwerderzand: snelheid
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd een bestuurder van een personenauto op de Rijksweg A7 bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Harlingen, reed met een snelheid van 126 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 was toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Hallum: aanrijding met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 08.45 uur reed een bromfietsbestuurster, een 30-jarige inwoonster van Hallum, over de Mounebuorren in de richting van de Ljouwerterdyk. In een flauwe bocht van de weg verloor zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam ten val. Zij klaagde na haar val over pijn in de nek. Voor controle werd zij overgebracht naar het MCL-Zuid.

Drachten: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.00 uur reed een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden met haar personenauto over de Rijksweg N31 in de richting Drachten. Zij bereed de rechter rijstrook. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door een bestelauto, die bestuurd werd door een 38-jarige inwoner van Sumar. Tijdens de inhaalmanoeuvre botste de bestelauto tegen de achterzijde van de personenauto. Beide voertuigen raakten in een slip en kwamen naast de weg in de berm en tegen een boom tot stilstand. De bestuurster werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie