Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begroting 2002 gemeente Leiden goedgekeurd door Provincie

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Begroting 2002 goedgekeurd door Provincie

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de gemeente Leiden laten weten dat zij de begroting voor 2002 hebben goedgekeurd. Leiden loopt dit jaar keurig in de pas, nu zowel de Perspectiefnota (de meerjarenbegroting) als de jaarrekening 2000 op tijd (juli 2001) zijn vastgesteld.
De begroting 2002 is door de provincie beoordeeld op een aantal aspecten. Zo is gekeken of de begroting een reëel beeld geeft van de inkomsten en de uitgaven van de gemeente. Daarnaast is beoordeeld of de begroting sluitend is en of de gemeente voldoende geld achter de hand heeft om eventuele tegenvallers op te vangen. De begroting is nu door de provincie getoetst en goedgekeurd. Verder spreekt de provincie het vertrouwen uit dat Leiden, als de inkomsten door 'economische ontwikkeling' tegen zouden vallen, tijdig zal snijden in de uitgaven.

De provincie Zuid-Holland heeft een toezichthoudende taak met betrekking tot het financieel beheer van gemeenten en kan een gemeente eventueel onder toezicht stellen. Vorig jaar nog werd Leiden om procedurele redenen door de provincie onder toezicht gesteld toen zij de verplichte begrotingsinformatie niet voor aanvang van het begrotingsjaar aanleverde. De provincie kon zich op dat moment niet in voldoende mate een oordeel vormen over de financiële situatie van Leiden en plaatste Leiden daarom onder zogenoemd 'preventief toezicht'. Overigens werd de begroting, na het inleveren van alle benodigde informatie, snel alsnog goedgekeurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie