Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Venlo

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 9-01-2002
Mediaberichten 9 januari (laatste berichten)

LIMBURG-NOORD - 249 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft dinsdag bij snelheidscontroles in Reuver, Roermond, Nederweert, Eind, Weert, Belfeld, Roggel en Baexem 249 automobilisten bekeurd.

REUVER - Op de Streekweg zijn dinsdagmiddag 42 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 505 gecontroleerde voertuigen bedroeg 129 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Op de Keulseweg zijn dinsdag 9 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 194 gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Op de Burgemeester Geuljanslaan zijn dinsdagmiddag, met behulp van een lasergun, acht automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 67 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT-EIND - Op de Wetering in Nederweert en de Houtsberg in Eind zijn dinsdagmorgen 9 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 120 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

WEERT - Op de Louis Regoutstraat zijn dinsdag 83 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 795 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BELFELD - Op de Tegelseweg zijn dinsdag, met behulp van een lasergun, vier automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 96 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan.

ROGGEL - Op de Asbroek zijn dinsdag 34 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 412 gecontroleerde voertuigen bedroeg 105 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

BAEXEM - Op de Rijksweg zijn dinsdagmiddag 60 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1048 gecontroleerde voertuigen bedroeg 105 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

WEERT Doorrijder klemgereden

WEERT De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige automobilist uit Maaseik (B) aangehouden op verdenking van doorrijden na het veroorzaken van een ongeval en het rijden onder invloed van verdovende middelen. De politie kreeg rond het middaguur de melding dat op de Waldeck Pyrmonthstraat een auto was klemgereden nadat een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse gekomen troffen de agenten een Belgische personenauto aan, die was ingesloten door twee autos. Uit de verklaring van een van de betrokkenen, een 41-jarige inwoner van Eijsden, bleek dat de 20-jarige geen voorrang aan hem had verleend bij het oprijden van de Ringbaan Zuid, waarna een aanrijding ontstond. Vervolgens was de verdachte achteruit gereden en weggevlucht zonder zich eerst bekend te maken aan de betrokkene. Hierop is het 41-jarige slachtoffer samen met een getuige achter de verdachte aan gereden, waarna de man na een korte achtervolging is klemgereden. In de auto van de man rook de politie een sterke weedlucht en werd een aantal half opgerookte joints aangetroffen. De 20-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod voor 24 uur opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie