Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district AA & Dommel

Datum nieuwsfeit: 09-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Boxtel 9-01-2002
Politiebericht district AA & Dommel

ILLEGAAL STOKEN, Boskant

Dinsdagmiddag is een 63-jarige man uit Boskant bekeurd. De man was rommel aan het opsto-ken. Het betrof in dit geval afval als, gordijnen, behang, board e.d. Door de gemeente wordt hiervoor geen stookvergunning afgegeven.

AUTO GESTOLEN, Schijndel

Dinsdagmiddag is vanaf een bedrijf aan de Industrieweg een zwarte Mercedes Benz V220 bestelauto gestolen. Bij het bedrijf kwam een man die interesse had in de auto. In een onbe-waakt moment zag hij kans de sleutels van de auto te bemachtigen. Met de bestelauto wist hij te ontkomen. Het kenteken van de auto is 93-VP-TB. Bij het bedrijf liet de man een Volvo S60 achter. Deze bleek op 5 januari op een soortgelijke manier gestolen te zijn in Lelystad.

MAN AANGEHOUDEN, Schijndel/Boxtel

In de nacht van dinsdag op woensdag werd gemeld dat er was ingebroken in een automateria-lenwinkel aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel. De politiemensen die snel ter plaatse waren, zagen een auto met hoge snelheid weg rijden. Direct werd de achtervolging ingezet, waarop de bestuurder van de achtervolgde auto de lichten uitdeed. De auto wist uit het zicht van de politie mensen te komen. Korte tijd later zag een surveillance van de politie Boxtel de auto in Boxtel rijden. Direct werd opnieuw de achtervolging ingezet. In de wijk Oost werd de auto tot stilstand gebracht en wisten de drie inzittenden te voet in de wijk te ontkomen. De auto die ze achterlieten bleek in Goirle gestolen te zijn. Enige tijd later werd een Opel Kadett gezien die de wijk Oost uit wilde rijden. Bij een poging de auto te controleren, verhoogde de bestuurder snelheid en probeerde aan de controle te ont-komen. Op de Rechterstraat in Boxtel lukte het de auto tot stoppen te dwingen. In de auto werd een 31-jarige man uit Budel aangetroffen. De auto was even te voren gestolen vanaf de Volder in Boxtel. Dit is een straat in de directe omgeving waar de in Goirle gestolen auto werd achter gelaten. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Onderzocht wordt of naast de diefstal van de auto in Boxtel ook betrokken is bij de diefstal van de auto in Goirle en de inbraak in Schijndel. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak in de automaterialenwinkel aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel. Met name een man en een vrouw die deze nacht rond 04.20 uur over de markt in de richting van de Vicaris van Alphenstraat liepen wor-den verzocht contact op te nemen. De politie is te bereiken op nummer 0900-8844. MAN AANGEHOUDEN, Vught Dinsdagavond is een 29-jariger man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had in een horecagelegenheid aan de Taalstraat in Vught zitten eten en drinken. Toen hij moest betalen bleek hij geen geld bij zich te hebben. De man heeft dit de laatste maanden nog een tiental keren zo gedaan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN, Vught

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 44-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbe-wijs werd ingevorderd. De controle vond plaats op de Haspelstraat in Vught.

INBRAAK WONINGEN, Sint Oedenrode

h Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Plaggensteeg in Nijnsel. Een ruit werd ingeslagen, waardoor men binnen kon komen. Uit de woning werd een geldkistje gestolen. h Eveneens dinsdag is ingebroken in een woning aan het Sweelinckplein in Sint Oedenrode. Een raam werd opengebroken. Zover bekend is er niets uit de woning gestolen.

MINIGRAVER GESTOLEN, Schijndel

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Europalaan in Schijndel een groene minigra-ver, merk Komatsu PC 20-7 gestolen.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf Hoogheem een zwarte Opel Kadett gestolen. Het kenteken van de auto is ZL-75-XK.

VREEMDE BRIEVEN, Boxtel

Verschillende inwoners van de gemeente Boxtel hebben melding gemaakt van een uiterst vreemde brief die ze via de post hebben ontvangen. Het betreft in alle gevallen een gekopieerd artikel uit het Brabantsdagblad over de gewapende overval van zaterdagavond op een woning aan de Halderheiweg in Boxtel. Verder staat in de brief "Wilt u dit ook graag eens meema-ken? Stem dan in mei niet op Pim Fortuin!" De politie stelt een onderzoek in naar de afzender van de brieven.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN, Boxtel

In een woning aan de Rozengaard in Boxtel is woensdagmiddag een hennepkwekerij aange-troffen. Op de zolder van de woningen werden lampen, een afzuiginstallatie, een berege-ningsinstallatie voedingsmiddelen en ongeveer 150 henneplanten aangetroffen Verder werden XTC pillen enkele stukken hasj en munitie aangetroffen. De bewoners, een 44-jarige man, een 42-jarige en een 20 jarige vrouw zijn inmiddels door de politie gehoord. Bij de politie was een tip over de hennepkwekerij binnen gekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie