Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 10-01-2002
Politieberichten van 9/1 (13.00 uur) t/m 10/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal uit auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Kruisstraat. Het zijraam van de linkerachterportier werd vernield. Ontvreemd werden een jas, een cd-speler en een zaklantaarn. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Offingawier; diefstal uit auto
Woensdag tussen 10.30 uur en 11.00 uur werd ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Potten. De voorruit werd ingegooid. Gestolen werd een tas met daarin enkele tientallen euros en bankbescheiden. De tas werd later aangetroffen op de Veemarkt, de inhoud was verdwenen. Aangifte is gedaan door een 45-jarige inwoonster van Sneek.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Woensdag omstreeks 13.40 uur werd op het Reigersplein een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake dealen van drugs. De verdachte had in zijn hand een bolletje cocaïne, dat hij wilde afleveren aan een gebruiker. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering aan het bureau bleek dat hij nog in het bezit was 3 bolletje van 0,3 gram en 4 bolletjes van 0,2 gram cocaïne. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Gaastmeer: diefstal buitenboordmotoren
Tussen afgelopen zondag en woensdag zijn uit een schuur bij een recreatiepark aan de Munkedyk veertien buitenboordmotoren gestolen. Het hangslot van de schuur werd vernield. Alle buitenboordmotoren waren van het merk Yamaha, type Malta. Tien buitenboordmotoren waren 3 pk, terwijl de andere vier 4 pk waren. De eigenaresse, een 45-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: schennispleger aangehouden
Woensdag omstreeks12.30 uur meldde een 34-jarige inwoonster van Dokkum, dat haar kinderen ter hoogte van het Tolhek waren geconfronteerd met een schennispleger. Op het bureau waren meerdere meldingen hierover binnengekomen. Door de politie werd een onderzoek ingesteld. In eerste instantie werd de verdachte niet aangetroffen. Omstreeks 15.15 uur fietste een politieman in burger van Dokkum richting Damwoude. Hij zag toen bij de kantine van de voetbalclub Be Quick een man staan, die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen hij deze man aansprak en zich als politieman bekend maakte, ging de man er vandoor. Bij onderzoek werd de verdachte niet aangetroffen. Daarop werd in de omgeving gepost en omstreeks 16.00 uur zag een patrouille de verdachte wegrijden in een personenauto. De verdachte reageerde niet op een stopteken en reed met hoge snelheid weg. Daar het kenteken van de auto bekend was en het op dat moment zeer mistig was, werd van een achtervolging afgezien. Omstreeks 19.00 uur kwam de melding dat de verdachte, een 31-jarige man uit Pieterburen, zich gemeld had bij Koninklijke Marechaussee. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Burgum: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 17.55 uur werd een 31-jarige inwoner van Burgum op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De verdachte had uit een winkel aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3 dekbedovertrekken weggenomen. Toen hij de winkel verliet, ging het alarm af. De verdachte werd door het personeel aangehouden. Een medewerker van de winkel, een 21-jarige inwoner van Noardburgum, deed aangifte. De dekbedovertrekken werden teruggegeven. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: diefstal ringen
Woensdag omstreeks 14.00 uur werd aangebeld bij een woning aan de Voergang. Toen de bewoonster, 47 jaar, de deur opendeed, stond een onbekende man voor haar, die mededeelde dat hij van één of andere stichting was. De man liep daarbij gelijk door naar de woonkamer. Hij vroeg vervolgens iets over verzekeringen. De bewoonster had hier geen belang bij en verzocht de man om de woning te verlaten. Nadat de man de woning had verlaten, bleek dat de bewoonster drie gouden ringen, die op de salon tafel hadden gelegen, miste. De bewoonster heeft aangifte gedaan. Het signalement van de man: lengte 1.90/1.95 meter, kaal hoofd, dikke buik, puisten in het gezicht, droeg een bruin leren jas, wit overhemd met stropdas en aan zij rechterhand droeg hij een zegelring. De man sprak Nederlands met een fries accent.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 08.30 en 21.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Kippenburg. Aan de achterzijde was een keukenraam opengebroken. Uit de woning werd een dvd-speler weggenomen. De bewoner, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heeg: vernieling
Woensdag omstreeks 22.20 uur werd bij een woning aan de Djipsleatswei de ruit in de voordeur ingeslagen door twee verdachten. Ook was bij de voordeur een kleine worsteling geweest en waren er klappen gevallen tussen de bewoner, een 33-jarige man en de beide verdachten. De oorzaak van de onenigheid moet waarschijnlijk gezocht worden in de relationele sfeer. De bewoner moet nog worden gehoord. De verdachten waren er na de vernieling vandoor gegaan en konden even later op de weg tussen Heeg en Sneek worden aangehouden. De verdachten, 31 en 24 jaar, beiden uit Sneek, werden overgebracht naar het bureau. Zij zijn ingesloten.

Damwoude: verlichtingscontrole
Woensdagmorgen tussen 07.15 en 08.15 uur werd op de Hoofdweg een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen een 20-tal fietsers een bekeuring, daar zij de verlichting niet in orden hadden.

Leeuwarden: inbraak school
Woensdag omstreeks 23.00 uur werd ingebroken in een school van het Piter Jelles college aan de Dr. Jacob Botkeweg. Een kantoorruit van de school werd vernield. Dit werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die bij de school een verdachte man zag weglopen. Van deze man is verder geen signalement bekend. In het kantoor was de boel doorzocht en de kluis werd opengebroken. Uit een opengebroken geldkistje werd het daarin aanwezige geld(klein bedrag) meegenomen. De conciërge, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie