Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdelijk transferium Aartshertogenlaan Den Bosch verlengd

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch


---

Tijdelijk transferium Aartshertogenlaan verlengd

do 10 januari 2002

Tijdens de koopdrukte voor de feestdagen heeft de gemeente een tijdelijk transferium aan de Aartshertogenlaan ingevoerd. Hiervan is veel gebruik gemaakt. In verband met dit succes heeft de gemeente besloten het transferium nog enige tijd langer te laten bestaan, totdat het transferium De Vliert open gaat. Dit wordt verwacht eind februari, begin maart. Vanaf nu is er dus op koopavonden en op zaterdagen een transferium beschikbaar nabij het Eccostadion.

Opstapplaatsen

Vanaf de parkeerplaats bij de Aartshertogenlaan vertrekt iedere tien minuten een pendelbus naar het hartje van de binnenstad. Er zijn geen tussenstops, zodat u snel in het centrum bent! U betaalt slechts 1,13 voor een retourtje. Op het transferium is een beheerder aanwezig. In de binnenstad kunt u op de Parade opstappen. Vanaf verschillende plaatsen in s-Hertogenbosch en Rosmalen wordt u gemakkelijk verwezen.

Openingstijden

De komende tijd kunt u gebruik maken van de pendelbus op donderdagen van 17.30 tot 21.30 uur en op zaterdagen van 8.00 tot 17.30 uur.
---

Nieuwbouw Museum Het Kruithuis

do 10 januari 2002

De plannen voor de uitbreiding van Museum Het Kruithuis zijn weer een stapje dichterbij gekomen. Nadat het bestemmingsplan voor het Kruithuis en omgeving tot in hoogste instantie goedkeuring heeft verkregen, heeft de gemeente de afgifte van de benodigde vergunningen voorbereid. Lopende die procedure is door de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg bij het Rijk een verzoek ingediend om enkele panden aan de Citadellaan en de Vliertstraat aan te wijzen als Rijksmonument. Vertegenwoordigers van de Raad voor de cultuur, die aan de staatssecretaris over de aanvraag moeten adviseren, hebben zich ter plaatse op de hoogte gesteld en advies uitgebracht. De Raad voor de cultuur heeft aan de staatssecretaris geadviseerd de panden niet op de rijksmonumentenlijst te plaatsen.

Inmiddels heeft de staatssecretaris zijn besluit aan de gemeente doen toekomen. Dat besluit houdt in dat de betreffende panden niet voldoende waarde hebben om als Rijksmonument te worden gekwalificeerd. De Raad voor de cultuur heeft er in haar advies aan de staatssectretaris op gewezen dat de gebouwen wel een zekere cultuurhistorische waarde hebben. De raad doet onder meer de suggestie om te bezien of ze geen gemeentelijk monument kunnen worden. Het college heeft besloten deze suggestie niet over te nemen. Op gemeentelijk niveau is de cultuurhistorische waarde van het Kruithuis en omgeving immers reeds afgewogen in de bestemmingsplanprocedure, en dat heeft geleid tot het plan zoals het nu voorligt. Bouwhistorisch en archeologisch onderzoek heeft in het kader van de planvoorbereiding plaatsgevonden, en met de resultaten daarvan is zoveel mogelijk rekening gehouden. Zo zal vestingmuur onderdeel uitmaken van het plan. Ook zullen de latere ophogingen rondom het Kruithuis weer worden verwijderd, zodat het gebouw weer zijn historische allure terugkrijgt. Het Kruithuis zelf zal op een bouwhistorisch verantwoorde wijze worden gerestaureerd. De Raad voor de cultuur heeft geen nieuwe argumenten of informatie aangedragen die een reden zou kunnen zijn teug te komen op de afwegingen, die zijn gemaakt.

Het college heeft daarom besloten het vergunningentraject voor de plannen voor uitbreiding van het museum door te zetten. De diverse ingediende bezwaarschriften (sloop-, kap- en monumentenvergunningen) worden door het college, conform het advies van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften, niet ontvankelijk c.q. ongegrond verklaard. Tevens gaat het college de rechtbank verzoeken om opheffing van de opschortende werking van de monumentenvergunningen voor het Kruithuis en voor de panden aan de Vliertstraat en Citadellaan. Ook verleent het college de benodigde monumentenvergunningen en wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om voor de grondsanering ter plaatse van het Kruithuis aan de Citadellaan 1.089.072,52 ( 2.400.000,-) beschikbaar te stellen.

---

Grandioze vrijwilligersmanifestatie 2002

do 10 januari 2002

Zaterdag 12 januari aanstaande vindt in het Theater aan de Parade van 11.00 tot 16.00 uur de vrijwilligersmanifestatie plaats. Het belooft een groot spektakel te worden, aan alle doelgroepen is gedacht! Het gemeentebestuur mengt zich deze dag tussen de ruim 4.000 vrijwilligers, die zich inmiddels hebben opgegeven.

Activiteiten

Op deze dag wordt er onder andere een workshop inline dance gehouden. Onder leiding van dansschool Voetisch kunnen de vrijwilligers kennis maken met deze populaire dansvorm. Tevens worden er workshops kruidenazijn maken, origami, schilderen en mozaïek gehouden. Hindkaaftan verzorgt een modeshow van Marokkaanse kleding met muzikale begeleiding. Ook kunnen de vrijwilligers gedurende de hele dag een metamorfose ondergaan.

Visagisten en schoonheidsspecialisten staan klaar om te adviseren en op te maken, hairextensions worden in allerlei kleuren en lengten ingevlochten. Om 13.00 uur reikt wethouder Jetty Eugster de Prijs actief Burgerschap uit aan de winnende vrijwilligersorganisatie. Deze prijs bestaat uit een aandenken en een bedrag van 2.300,- dat de winnende organisatie naar eigen idee mag besteden.

Kortom, het wordt een grandioos spektakel!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie