Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Autodieven aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 14.30 uur een personenauto auto rijden op de Valkenhorst en wilde deze controleren. Na gekeerd te zijn zagen de agenten dat de twee inzittenden, mannen in de leeftijd van 29 en 32 jaar zonder vast woon- of verblijfplaats, intussen uit de auto waren gestapt en onschuldig op straat stonden.

Onderzoek wees uit dat de auto waarin het duo reed van diefstal afkomstig was. De mannen wisten echter van niets. De mannen werden gefouilleerd en bij een van hen werd het kentekenbewijs van de gestolen auto aangetroffen. De duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Blubber op de weg

AMERSFOORT- Op woensdagochtend verloor een vrachtwagen een lading slib waar het verkeer hinder van ondervond.

De vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige man uit Spelle (D), reed met zijn vrachtauto beladen met rioolslib over de Nijverheidsweg Noord. Ter hoogte van de Radiumweg begaf de laadklep het en een grote hoeveelheid slib kwam op het wegdek terecht over een lengte van ongeveer 25 meter.

De weg werd vervolgens deels afgesloten en het wegdek werd schoongemaakt. Het verkeer ondervond van 09.30 uur tot 11.30 uur hinder van dit ongelukje.

Verkeerscontroles

LEUSDEN- Op woensdagochtend werd er van 07.00 uur tot 09.00 uur een controle gehouden op de Leusbroekerweg. In totaal werden 21 automobilisten gecontroleerd. 14 bestuurders hadden geen ontheffing om gebruik te maken van de hier geldende geslotenverklaring.

AMERSFOORT- Op de Barchman Wuytierslaan en de Waterdreef werd van 14.30 tot 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 22 automobilisten een bekeuring voor het rijden met te hoge snelheid en 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

AMERSFOORT- Op de Utrechtseweg werd van 08.45 uur en 12.00 uur snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal passeerden hier 2357 voertuigen waarvan er 17 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie