Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 10.25 uur

Erg hard over de A2

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 januari is een automobilist na een ernstige snelheidsovertreding aangehouden.

Rond 09.30 uur werden politiemensen die in een onopvallende politieauto op de A2 ter hoogte van Nieuwegein reden met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. Zij gingen achter de auto aan en constateerden dat de bestuurder met een (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u reed, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u geldt.

De bestuurder, een 54-jarige man uit Den Ilp, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man gaf als reden voor zijn hoge snelheid op dat hij haast had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief betrapt

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 januari werd een winkeldief betrapt en aangehouden.

Rond 09.15 uur zag een medewerker van een winkel aan het Muntplein dat een man enige cosmeticaproducten en een pak waspoeder uit het schap pakte, in een tas deed en zonder de artikelen af te rekenen de winkel verliet. De verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, werd daarop aangehouden. Op het politiebureau bekende de man de diefstal. Hij kreeg een boet van 115,- en werd na verhoor heengezonden.

Fietsers botsen

HOUTEN Op woensdag 9 januari zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Eén van hen raakte gewond.

Rond 18.10 uur reed een 35-jarige man uit Houten met zijn fiets over de Mereveldseweg en sloeg linksaf de Oudwulfseweg in. Daar fietste op dat moment een 26-jarige vrouw uit Utrecht. Zij reed in de richting van de Fortweg. Doordat de Houtenaar bij het links afslaan op het voor hem van rechts komende verkeer lette, zag hij de van links komende vrouw niet. Beiden kwamen met elkaar in botsing, waarna de man ten val kwam en vermoedelijk even buiten bewustzijn raakte.

Hij is per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij naast een hersenschudding meerdere schaafwonden had opgelopen. Hij mocht na behandeling naar huis. De Utrechtse fietsster raakte niet gewond.

Inbreker zakt door ijs

VIANEN Op woensdag 9 januari is een inbreker door het ijs gezakt, maar kon niet worden aangehouden.

Rond 19.00 uur trachtte een man aan de achterzijde van een woning aan de Buizerdlaan in te breken. Bij een poging een raam open te breken, ging het inbraakalarm af. De verdachte ging er daarop vandoor. Een buurman die op het alarm afkwam, zag dat de verdachte over een bij de woning gelegen sloot wilde vluchten. Daarbij zakte de verdachte door het ijs, maar wist op de kant te klimmen en vluchtte via de achtertuinen van enkele woningen. Ondanks de inzet van een politiehond werd de verdachte niet meer aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie