Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maastricht: vals briefje van 50

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP; 14.00 u) Donderdag, 10 januari 2002

District Maastricht

Maastricht, vals briefje van 50:
Ten nadele van de eigenaar van een pizzeria, gevestigd aan de Glacisweg te Maastricht, is woensdag 9 januari 2002 een vals bankbiljet van 50 uitgegeven.
Het valse bankbiljet van 50 werd woensdagavond rond 20.00 uur uitgegeven in de pizzeria door een onbekende klant. De bediende accepteerde het biljet en gaf het eurowisselgeld terug aan de klant. Deze verliet daarop de winkel. Kort daarna stelde het personeel vast dat het ontvangen bankbiljet vals was. Het bleek een kleurenkopie te zijn. De echtheidskenmerken ontbraken. De uitgever van het valse geld bleek nergens meer te vinden. De politie heeft het valse bankbiljet in beslag genomen en stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdagmorgen 10 januari 2002 tegen een 35 jarige inwoner van het Belgische Zonhoven proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank. De automobilist uit Zonhoven reed omstreeks 02.15 uur over de autosnelweg A-2 ter hoogte van de gemeente Eijsden. Daar werd hij door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals door een alcoholblaastest bevestigd werd. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan het ondergaan van een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Zonhoven werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 219, waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Zijn auto diende nog 2 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 36 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagmiddag door de politie bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw nam in een bouwmarkt gevestigd aan de Porseleinstraat te Maastricht woensdagmiddag 9 januari 2002 een aantal haken weg met een waarde van enkele euros. De haken werden aan de kassa niet afgerekend, waarna het personeel de vrouw aan de uitgang ter verantwoording riep. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht, auto zwaar beschadigd na dronken rit: Tegen een 52 jarige inwoner van het Belgische Verviers is woensdag 9 januari 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het wegrijden van een ongevalsplek. De automobilist werd door de politie opgespoord waarbij bleek dat hij stevig gedronken had.
De inwoner van Verviers reed woensdagavond omstreeks 22.50 uur met zijn auto op het verkeersplein tussen de Limburglaan en de Avenue Ceramique een verkeersbord omver waarna de auto tot stilstand kwam tegen een lichtmast. De bestuurder reed met zijn auto echter na het verkeersongeval meteen weg van de ongevalsplek, maar liet op de plaats van de aanrijding diverse onderdelen van zijn auto achter. Een getuige hoorde de aanrijding plaatsvinden en zag de zwaar beschadigde auto wegrijden. Hij waarschuwde daarop meteen de politie, die bij een onderzoek in de omgeving op de Akerstraat te Maastricht een zwaar beschadigde personenauto rijdend aantrof. De bestuurder daarvan werd door de politie gecontroleerd. Nadat bleek dat het de auto betrof die van de ongevalsplek was weggereden werd de bestuurder aangehouden. Hij bleek behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank te ruiken. Aan het politiebureau moest hij dan ook zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 1.8 promillage. Tegen de inwoner van Verviers werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht; van auto beroofd
Een 22-jarige vrouw uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. Het slachtoffer stond vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 07.25 uur op een parkeerplaats aan de Welsdaal in Maastricht de bevroren ruiten van haar stationair draaiende auto schoon te krabben toen zij plotseling door een onbekende man vanachter werd vastgegrepen en naar achteren werd getrokken. De ongeveer 30 tot 40-jarige man (circa 1,70 mtr), smal postuur en met kort lichtblond haar, sprong vervolgens snel in de auto en reed ermee vandoor. Op de Meendaal reed de autodief met de auto nog een verkeersbord omver waarna hij doorreed. De gestolen auto betreft een grijze Mazda 323 met het kentekennummer XP-35-GY. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie