Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 10-01-2002 Dagelijkse persberichten vervolg
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

In district Zuid (Almere en Zeewolde) deden zich geen bijzonderheden voor.

Brand
BIDDINGHUIZEN Woensdagochtend ontstond door een technische storing een brand in een droogsilo met een aantal tonnen graan bij een bedrijf op de Noorderbaan. De brandweer besloot om het te laten uitbranden en koelde de buitenkant van de silo. Omdat de silo bekleed is met asbesthoudende platen, stelde de politie en de brandweer een onderzoek in. Er bleek geen gevaar te zijn voor de omgeving. Er vielen geen gewonden met uitzondering van een duif die bij de brand aangetroffen werd. Deze is door de dierenambulance weggebracht. De precieze schade is niet bekend.

Aanrijding en onder invloed
EMMELOORD Na een melding woensdagnacht dat een automobilist tegen een geparkeerde auto op de Saturnusstraat gereden was, trof de politie ter plaatse de bestuurder in haar auto aan. De 40-jarige vrouw uit Emmeloord verklaarde tegenover de poltie onder invloed van alcohol en medicijnen te zijn. De vrouw is aangehouden voor het verlaten van de plaats van de aanrijding en voor het rijden onder invloed. Zij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ook de auto is voor nader onderzoek naar het bureau gebracht. Een bloedproof is bij de vrouw afgenomen. Ze is met een rijverbod van 5 uur heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding
EMMELOORD Een 42-jarige bromfietser uit Tollebeek raakte woensdagnacht licht gewond doordat ze met haar brommer in de berm van de Urkerweg onderuit gleed. Ze reed richting Tollebeek toen ze vermoedelijk door de gladheid in de berm terechtkwam. GGD-personeel onderzocht haar ter plaatse en zij kon onder politiebegeleiding haar weg vervolgen.

Te hard gereden
LELYSTAD Een 19-jarige Lelystedeling kreeg woensdagavond op de Larserweg proces-verbaal voor het te hard rijden met zijn auto. Surveillerende agenten zagen hem op de Ganzeweg vanuit de richting Hardersluis rijden. Zijn auto en een auto van een nog onbekende verdachte vielen de agenten op, omdat deze inhaalden met een behoorlijke snelheid en hard bleven rijden (gecorrigeerde snelheid van 124 km/u waar maximaal 80 km/u toegestaan is). Op de Larserweg is de 19-jarige staande gehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De andere overtreder kan ook een bekeuring verwachten. Diezelfde avond werd een 34-jarige automobilist uit Lelystad die op de Oostvaardersdijk reed, staande gehouden, omdat hij ook te hard reed (gecorrigeerde snelheid van 155 km/u). Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof
LELYSTAD Een 24-jarige Lelystedeling is woensdagmiddag op het Agoradek van een fiets beroofd. Volgens zijn verklaring is hij met een scherp voorwerp bedreigd en moest de fiets aan een nog onbekende verdachte afgeven. Deze ging er met de fiets vandoor. De politie stelde een onderzoek in, nog zonder resultaat.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Woensdagmiddag vond op de Middendreef een aanrijding tussen twee autos plaats. Als gevolg hiervan moesten een 25-jarige vrouw uit Lelystad (bestuurder) en haar twee inzittenden (een baby en een 53-jarige vrouw uit Dronten) en een 22-jarige automobilist uit Biddinghuizen ter controle per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis. Vermoedelijk zag de 22-jarige die achter de 25-jarige vrouw op de Middendreef reed te laat dat de vrouw rechtsaf de Tjalk inwilde. Daardoor ontstond de botsing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie