Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 10-01-2002
Mediaberichten 10 januari (laatste berichten)

LIMBURG-NOORD - 70 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Weert, Roermond, Venray en Nederweert 70 bekeuringen uitgedeeld.

WEERT - Op de Kempenweg zijn woensdagmorgen 56 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 310 gecontroleerde voertuigen bedroeg 119 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Op de Industriekade zijn woensdagmiddag 57 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 475 gecontroleerde voertuigen bedroeg 91 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Op de Eiermarkt zijn woensdagmiddag 2 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 118 gecontroleerde voertuigen bedroeg 57 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Oranjelaan zijn woensdag 39 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 244 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Elmpterweg zijn woensdagmiddag 25 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 239 gecontroleerde voertuigen bedroeg 84 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Schout Kellenerstraat zijn woensdag géén automobilisten bekeurd. Niemand van de 34 gecontroleerde automobilisten reed harder dan de toegestane 50 km/uur. Op de Godsweerdersingel is woensdagmiddag met behulp van een lasergun één automobilist bekeurd. Hij reed met een snelheid van 76 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Rijksweg N280 zijn woensdagmiddag drie automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 122 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Verder heeft de politie bij een verkeerscontrole op de Roerkade acht automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht.

VENRAY - Op diverse locaties in Ysselsteyn, Castenray en Oostrum zijn woensdag zeven automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen is niet bekend.

NEDERWEERT - Op de Wetering zijn donderdagmorgen 35 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 127 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

MELICK - 14 bekeuringen bij verkeerscontrole

MELICK - De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Heinsbergerweg 14 automobilisten bekeurd. Bij de controle zijn 75 voertuigen gecontroleerd. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel (5), rijden met te hoge snelheid (2), zeven automobilisten zijn bekeurd voor diverse andere overtredingen.

HEGELSOM - 11 bekeuringen bij vekeerscontrole

HEGELSOM - Bij een verkeerscontrole op de Stationsstraat heeft de politie woensdag 11 bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (8), rijden zonder rijbewijs (1) en rijden zonder helm (2).

ROERMOND - Winkeldief betrapt

ROERMOND - De politie heeft woensdagmiddag een 70-jarige winkeldief uit Roermond in de kraag gegrepen. De man wilde bij een winkel aan het Stationsplein een bos bloemen meenemen zonder te betalen. Hierop werd hij door het winkelpersoneel betrapt. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Politie houdt 31-jarige man aan

HORN - De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige man uit Maasbracht aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van politiemensen in Roermond op 20 december vorig jaar. De officier van justitie in Roermond heeft vooraf toestemming gegeven voor de aanhouding.

De man wilde zich aan zijn aanhouding onttrekken door in zijn geparkeerde auto te springen en snel weg te rijden. Daarbij reed hij dwars door de tuin van een woning. Om zijn vlucht te verhinderen heeft de politie een band van zijn auto lek geschoten. Met een politie-auto is vervolgens de auto van de verdachte geblokkeerd, waarna de man alsnog kon worden aangehouden. Hij is ingesloten terwijl de politie verder gaat met het onderzoek. De man zal binnenkort worden voorgeleidt voor de officier van justitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie