Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Participatie ING Vastgoed in Vesteda voor EUR 736 miljoen

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten

ING Groep

Press Release

Amsterdam, 10 januari 2002

(GEZAMENLIJK PERSBERICHT ING VASTGOED EN VESTEDA)

Participatie ING Vastgoed in Vesteda voor EUR 736 miljoen

ING Vastgoed is voor 25% eigenaar van woningfonds Vesteda. De handtekeningen daartoe zijn gistermiddag door ING Vastgoed, Vesteda en verkopende partij ABP gezet. Voor het belang werd een bedrag van EUR 736 miljoen betaald. In september werd door partijen reeds een intentieovereenkomst voor deze transactie getekend. De deelneming past in de strategie van Vesteda om meerdere nieuwe aandeelhouders aan te trekken. ING Vastgoed is hiervan als nieuwe grootaandeelhouder de eerste.

Het resterende 75%-belang in Vesteda, dat nog in handen is van ABP, zal naar verwachting binnenkort door toetreding van andere aandeelhouders verder worden teruggebracht. ABP wenst op langere termijn een minderheidsbelang van circa 25% in Vesteda te behouden.

Profiel ING Vastgoed

ING Vastgoed is een internationaal opererend vastgoedbedrijf dat zich specialiseert in ontwikkeling, asset management en financiering. Deze activiteiten richten zich op winkelen, wonen, werken en parkeren. Met een vermogen van circa EUR 29 miljard behoort ING Vastgoed wereldwijd tot de top drie van grootste vastgoedondernemingen.

Profiel Vesteda

Vesteda is een vastgoedfonds gespecialiseerd in de exploitatie en ontwikkeling van duurdere huurwoningen. Met circa 40.000 woningen is Vesteda Nederlands grootste woningfonds, met gezonde marktverwachtingen voor de toekomst. Met een portefeuille van EUR 4,0 miljard realiseerde Vesteda over 2000 een beleggingsresultaat van EUR 738 miljoen. Met het oog op de toetreding van derde investeerders werd bij Vesteda eind 2001 een juridische herstructurering doorgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie