Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA sloot terecht aspirant-leden Z-Oost uit van stemrecht

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PvdA-bestuur sloot terecht aspirant-leden Zuid-Oost uit van stemrecht

(10 januari 2002) De Amsterdamse rechtbank heeft donderdag 10 januari in kort geding bepaald dat het PvdA-bestuur terecht 22 nieuwe leden van de afdeling Amsterdam Zuid-Oost het stemrecht heeft ontnomen op de vergadering over de kandidatenlijst. Vier aspirant-leden werd volgens de rechter ten onrechte uitgesloten van stemrecht. Dit zou de uitslag echter niet hebben beïnvloed.
De leden werden uitgesloten op grond van het feit dat zij collectief waren aangemeld en gezamenlijk contributie hadden betaald. Andere nieuwe leden hadden niet op tijd hun contributie betaald en mochten om die reden niet meestemmen over de lijst. De rechter achtte dit in overeenstemming met het Huishoudelijk Reglement van de PvdA en dat dit bovendien niet in strijd was met de Grondwet of het kiesrecht. In Zuid-Oost circuleerden hardnekkige geruchten dat kandidaat Wesley Amzand nieuwe leden had geronseld om lijsttrekker te worden, in plaats van de kandidaat van het afdelingsbestuur, Elvira Sweet. Op grond van de conclusies van een inderhaast uitgevoerd onderzoek door Eerste-Kamerleden Yoe Tan en Jurgens besloot het partijbestuur 270 nieuwe leden het stemrecht op de bewuste vergadering te ontzeggen. Ruim 30 leden van de afdeling Zuid-Oost hadden een kort geding tegen het PvdA-bestuur aangespannen wegens onterechte uitsluiting en eisten een herstemming over de kandidatenlijst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie