Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nominaties sportprijzen Sportgala Helmond

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


18 december 2001
Nominaties sportprijzen voor het Sportgala Helmond op 10 januari 2002

Op donderdag 10 januari a.s. vindt weer het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens een feestelijk evenement in De Geseldonk zullen de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2001 bekend gemaakt worden. Daarnaast wordt de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd en zijn er jeugdstimuleringsprijzen. De Raad voor de Sport reikt de jaarlijkse ver-enigingsprijs uit. Tot slot zijn er de gemeentelijke sportpenningen voor bijzondere prestaties. Het Sportgala Helmond wordt georganiseerd door de gemeente Helmond en enkele enthousiaste vrijwilligers, met ondersteuning van de Raad voor de Sport. Vandaag zijn de nominaties voor de diverse prijzen bekendgemaakt.

Programma
Het Sportgala wordt gepresenteerd door Arnold Otten en Martin Naus, allebei goed bekend in de sportwereld. Arnold Otten doet de centrale presentatie. Om meer aandacht te geven aan de genomineerde sporters wordt er op het podium een interview-hoek ingericht. Voorafgaand aan de bekendmaking van de sportman van het jaar worden de drie genomineerden uitgenodigd om aan tafel plaats te nemen. Mede-presentator Martin Naus gaat dan met ze in gesprek, met name over "de mens achter de sporter". Na dit gesprek wordt het even spannend voor de genomineerden, want dan wordt de winnaar bekend gemaakt. Ook de bekendmaking van de sportvrouw en -ploeg wordt op dezelfde manier voorafgegaan door een interview met de genomineerden.

Tijdens deze avond zullen (naast de SportAwards voor de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar 2001) de volgende prijzen worden uitgereikt :

· Sportpenningen en de Jeugdstimuleringsprijzen door de gemeente Helmond in de persoon van de wethouder Sportzaken, mevrouw B. Houthooft-Stockx;

· Verenigingsprijs door de Raad van de Sport Helmond;
· Sportvrijwilliger van het jaar door de raadscommissie Economische Zaken, Zorg, Ouderenbeleid en Sport;

· En voor het eerst de Publieksprijs (Traverse Sport Trofee) door J. van Heugten.

Nominaties
Vandaag zijn tevens de nominaties bekend gemaakt voor de Sportman- vrouw en -ploeg, de Sportvrijwilliger van het jaar en de Verenigingsprijs.

Genomineerden voor de titel Sportman 2001:

- Chaïb El Maach (taekwon-do)

- Christian Prijs (atletiek)

- Erwin Robins (motorcross).

Genomineerden voor de titel Sportvrouw 2001:

- Eefje van Mourik (atletiek);

- Jeanine Warmerdam (elektronisch darten)

- Margot Wetzer (judo).

Genomineerden voor de titel Sportploeg 2001:

- Helmondse Atletiek Club, competitieteam verstandelijk gehandicapten;

- Tafeltennis Vereniging Stiphout, meisjes 1;
- Dance en Fitstudio Geleijns, X-pack.

Voor de Verenigingsprijs zijn genomineerd:

- Atletiekvereniging HAC;

- Wizards Helmond Basketball.

-
Genomineerden voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar zijn:
- Johan Raaijmakers (reddingsbrigade de Reddingsklos);
- Vrijwilligersgroep van voetbalvereniging SC Oranje Zwart) en
- Train(st)ers van gymnastiek- en turnvereniging S.O.S.).
Nieuw: Publieksprijs
Voor het eerst wordt er dit jaar ook een Publieksprijs (de Traverse Sport Trofee) uitgereikt. Uit de 9 genomineerden voor de titel Sportman, -vrouw en -ploeg kan het Helmondse publiek zelf één favoriet kiezen. Via een bon in het weekblad Traverse kan men zijn keuze kenbaar maken. De genomineerde sportvrouw, -man of -ploeg met de meeste publieksstemmen krijgt op donderdag 10 januari de Traverse Sport Trofee uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie