Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onbevoegde agenten moeten dienstpistool inleveren

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Onbevoegde agenten moeten dienstpistool inleveren
Een persbericht bij het onderwerp Politie
10 januari 2002
Politieagenten die niet voldoen aan de toets schietvaardigheid dienen het vuurwapen in te leveren. Dat zegt minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in reactie op een onderzoeksrapportage van het Centrum voor Politiewetenschappen van de VU. De bewindsman wijst in dat verband op de aangescherpte Regeling toetsing geweldsbeheersing politie die met ingang van 1 januari 2002 van kracht is geworden.
In 1998 heeft de Inspectie voor de politie de toenmalige Regeling training en toetsing vuurwapengebruik politie onderzocht en de ministers van BZK en van Justitie aanbevelingen gedaan voor verbetering. Deze aanbevelingen die verder zijn uitgewerkt door vertegenwoordigers uit het politieveld en de beide politieministeries, hebben geleid tot de aangescherpte regeling, waarmee zowel de korpsen als de politievakorganisaties in oktober 2001 hebben ingestemd.
Gedurende de loopbaan leggen politieambtenaren die met geweldsmiddelen zijn uitgerust meerdere toetsen af om te voldoen aan de eis van geoefendheid. Aan de bestaande toets schietvaardigheid zijn toegevoegd de nieuwe toetsen Aanhoudings- en Zelfverdedigings-vaardigheden en de toets Geweldsbeheersing. Voor het dragen van het vuurwapen dienen agenten te slagen voor al deze toetsen.
Voor het jaar 2002 en 2003 stellen de regiokorpsen minimaal 32 uur tijd voor training en toetsing ter beschikking om de medewerkers te laten slagen voor de toetsen. De medewerkers die onder deze regeling vallen zijn verplicht ook minimaal 32 uur hieraan deel te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie