Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociale Zaken Tilburg scoort goed in landelijk onderzoek

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

10-1-2002
Sociale Zaken Tilburg scoort goed in landelijk onderzoek

Sociale Zaken Tilburg scoort goed in een vorig jaar gehouden landelijk onderzoek onder 100 sociale diensten. Het onderzoek is uitgevoerd door de projectorganisatie Benchmark. Dit is een samenwerkingsverband tussen VNG, Stimulanzs en SGBO.

In dit marktonderzoek zijn de Tilburgse resultaten per deelaspect vergeleken met landelijke gemiddelden. In feite komt uit deze benchmark maar één echt aandachtspunt naar voren, namelijk de relatief lage uitstroom naar gesubsidieerd werk. Tilburg zet hierbij in op intensivering van de trajectbewaking en het Polismodel in relatie tot de activeringsladder.

Resultaten per deelaspect
Bij Inkomensvoorziening blijkt dat de snelheid van afhandelen van aanvragen Abw levensonderhoud in Tilburg hoog is. Ook wat heronderzoeken betreft
zowel in tijd als in aantal- scoort Tilburg goed. Van het openstaande bedrag aan terugvorderingen ontvangt Tilburg een bedrag terug dat boven het gemiddelde ligt.
Het gemiddelde bedrag dat uitgegeven wordt aan bijzondere bijstand per huishouden is vergeleken met de andere gemeenten hoog.

Wanneer het om Arbeidstoeleiding gaat, ligt de uitstroom naar regulier werk boven het landelijk gemiddelde. De kosten die voor dit onderdeel (regulier en gesubsidieerd werk) worden gemaakt liggen boven het gemiddelde.

Bij Misbruik en oneigenlijk gebruik komt naar voren dat het aantal fraudesignalen dat daadwerkelijk wordt opgepakt bovengemiddeld is. De geconstateerde fraude is hoog in verhouding tot die in andere gemeenten.

Op het gebied van Personeel en organisatie heeft Tilburg in vergelijking met andere gemeenten Tilburg per medewerker een hoog aantal cliënten. Het ziekteverzuim is in vergelijking met andere gemeenten laag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie