Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen subsidieert haalbaarheidsstudie Antheus Magnesium

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 28 november 2001 Persbericht nr.247

Subsidie van f 250.000 voor de afronding van haalbaarheidsstudie Antheus Magnesium

Het college van GS is van plan een subsidie van 250.000 gulden, als cofinanciering, te verlenen voor de afronding van de haalbaarheidsstudie Antheus Magnesium. Tevens vraagt de Provincie aan het SNN om een KOMPAS-subsidie van 300.000 gulden beschikbaar te stellen.

Het haalbaarheidsonderzoek, dat momenteel in opdracht van de NOM wordt uitgevoerd, bevindt zich in een cruciale fase. Uit eerdere fases van het onderzoek is gebleken dat het project technisch, economisch en commercieel haalbaar lijkt. In de afrondende fase moeten de in- en verkoopcontracten worden afgesloten en onderhandelingen worden gevoerd met de financiële partners in het project.

De Provincie vindt realisatie van het Antheus Magnesium project van groot belang voor de ontwikkeling van het Metal Park in Delfzijl. Op termijn kan de fabriek, die een totale investering van zeker 300 miljoen euro vergt, werkgelegenheid voor ongeveer 750 personen opleveren. Verder kan de toekomstige magnesiumfabriek een bijdrage leveren aan de vermindering van de chloortransporten. Naast de productie van ca. 30 duizend ton magnesium zal de fabriek als bijproduct ook 90 duizend ton chloor produceren. Dit chloor kan ruim voldoende zijn om de van chloor afhankelijke bedrijven in Delfzijl te bevoorraden.

Het voorstel van het college van GS wordt op 10 januari aan de statencommissie van Economische Zaken voorgelegd

Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij: Nicolette Boelens, afdeling Bestuurscontacten, (050) 316 46 26 of (06) 150 68 121

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie