Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theatergroep Ondersteboven naar basisschool Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

AMERSFOORT KLEURRIJKE STAD

datum: 8 januari 2002

Theatergroep Ondersteboven met 'Mag het ietsje anders?' naar de basisschool.

In het kader van de campagne'Amersfoort kleurrijke stad' gaf de gemeente Amersfoort aan Theatergroep Ondersteboven opdracht voor het verzorgen van gastlessen rond het thema 'verschillen'. Vandaag vindt de eerste les rond dit thema plaats bij basisschool De Kinderhof. Op een theatrale manier wordt het thema 'Anders zijn' door de theatermakers uitgebeeld en ook samen met de kinderen wordt er toneel gespeeld.

Theatergroep Ondersteboven heeft heel bewust voor het onderwerp 'verschillen' gekozen. Het is een actueel en herkenbaar thema in onze multiculturele samenleving.
De verscheidenheid aan culturen, godsdiensten, gewoonten, leef- en woonvormen.kan een meerwaarde aan ons bestaan opleveren, maar diversiteit roept soms ook discriminatie en intolerantie op.

Ook kinderen komen al jong in aanraking met allerlei verschillen. Theatergroep Ondersteboven gaat met hen aan de slag om op een speelse en positieve manier naar overeenkomsten kijken en van daaruit naar de verschillen. Zo wordt bij jonge kinderen gestimuleerd dat ze een positieve houding ontwikkelen met betrekking tot die diversiteit.

Na de gastles is het de bedoeling dat de leerkrachten in de groep verder bezig gaan met het thema. Theatergroep Ondersteboven heeft daarvoor een lespakket ontwikkeld met veel lessuggesties. Het project is geschikt voor groep 1 t/m 4 van het (speciaal) basisonderwijs en voor groepen kinderen van 4 - 8 jaar binnen het cultureel werk, instellingen, enz.

De overige gastlessen vinden in de loop van deze maand plaats: 21 januari De Zonnewijzer
22 januari Prof. Groenschool
29 januari De Tafelronde

Theatergroep Ondersteboven
Annie Tiekstra en Ria Peters zijn de enthousiaste spelers van Theatergroep Ondersteboven. Zij treden regelmatig op met o.a. kindervoorstellingen, straattheater en workshops. Daarnaast hebben ze jarenlange ervaring als leerkracht en groepsleidster. Deze achtergrond is een goede basis voor het geven van de gastlessen. Voor meer informatie over de gastlessen kunt u bellen met Annie Tiekstra: 033-4621023.

Naar hoofdpagina persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie