Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positie Nederland als kennisland wankelt

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: positie Nederland als kennisland wankelt

Nederland raakt steeds meer kennis 'kwijt', waardoor zijn positie als kennisland in het gedrang komt. Dat signaleert FNV Bondgenoten, nu Ericsson vanmiddag aankondigde de Research en Development afdeling in de ELN-vestiging (Euro Lab Nederland) in Rijen te sluiten. Dit betekent een verlies van ongeveer 125 banen.
'Ericsson wil het onderzoek concentreren in een aantal landen, maar niet in Nederland. Dat is ernstig want we raken zo belangrijke kennis kwijt. En de vraag is of Ericsson in de toekomst op andere gebieden met betrekking tot kenniseconomie nog wel onderzoek wil doen in Nederland,' volgens Carla Kiburg, bestuurder bij FNV Bondgenoten. 'Het is opnieuw een signaal dat Nederland uit de gratie raakt bij dit soort bedrijven. Eerder verdween al de R&D afdeling bij Lucent en bij Alcatel is er al jaren alleen nog maar een sales-afdeling in Nederland.' Gisteren maakte OCE bekend de R&D-afdelingen te willen globaliseren, cq. concentreren met gevolgen voor Nederland.

Kiburg maakt zich ook zorgen over de kansen voor jong opgeleiden, nu er steeds minder mogelijkheden in Nederland zijn om onderzoek te doen. Daarnaast is het ook voor universiteiten minder aantrekkelijk om zich op deze sector te richten.

Meer informatie :
Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten

020-5856167 of 06-22528673

10 jan 02 14:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie