Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogeveen denkt na over toekomstig ruimtegebruik

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

10 januari 2002

Hoogeveen denkt na over toekomstig ruimtegebruik

Waar willen en kunnen we de komende jaren wonen, werken en recreëren in de gemeente Hoogeveen? Antwoorden op deze vraag zullen staan in de zogeheten Structuurvisie. De gemeente wil deze visie samen met inwoners maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel voor de aanpak. Dit staat woensdag op de agenda van de raadscommissie ruimtelijke ordening.

De Structuurvisie zal een wegwijzer zijn voor de periode tot 2015. Hoe moeten we tot dan met de ruimte omgaan in onze gemeente? Hebben we na Erflanden nieuwe woonwijken nodig? Zo ja, waar? En hoe zit het met nieuwe bedrijventerreinen? En moet het vliegveld blijven of verhuizen naar een andere plek?

Nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen

De Structuurvisie zal duidelijkheid geven over nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Welke precies, daarvoor heeft de gemeente ook inbreng van inwoners nodig. In februari is in het raadhuis een startbijeenkomst, de exacte datum volgt nog.

Toekomstvisie als kader

De gemeente legt de diverse reacties naast de informatie uit andere bronnen, zoals de gemeentelijke Toekomstvisie. Deze is in 2000 door de gemeenteraad vastgesteld en vertelt ook iets over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling.

Na de inventarisatie van onderwerpen (fase 1) volgen onderzoeken (fase 2). Deze moeten duidelijk maken waaraan de grootste behoefte straks is en welke onderwerpen kunnen afvallen. Op de uitkomsten kan iedereen begin 2003 reageren.

Reageren op keuzemodellen

Daarna zal de gemeente de
onderzoek-uitkomsten medio 2003 laten vertalen in een aantal keuzemodellen (fase 3). Deze brengen in beeld waar nieuwe ontwikkelingen kunnen plaatsvinden. Aan de hand van de modellen kunnen inwoners in het najaar van 2003 met de raadsleden in discussie gaan over de beste Structuurvisie voor Hoogeveen.

Woensdag op agenda

Het maken van de Structuurvisie neemt bijna twee jaar in beslag. In die tijd zijn er drie momenten waarop inwoners advies kunnen geven. De gemeenteraad weegt de belangen en neemt waarschijnlijk december 2003 een besluit. Daarna volgen de acties (fase 4) die uit de visie voortvloeien.

De aanpak van de Structuurvisie is voorlopig nog een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Komende woensdag staat de aanpak op de agenda van de raadscommissie ruimtelijke ordening. Op 31 januari stelt de gemeenteraad de aanpak vast.

De gemeenteraad speelt een prominente rol in de vorming van de visie. Over de aanpak van elke nieuwe fase, neemt de raad vooraf telkens een besluit. En de raad neemt ook het initiatief om met de burger in discussie te gaan over de keuzemodellen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie