Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruiksplan Schiphol 2002 vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

10 januari 2002

Gebruiksplan Schiphol 2002 vastgesteld

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens minister Pronk van VROM, het gebruiksplan voor de luchthaven Schiphol voor de periode november 2001 tot november 2002 vastgesteld.

Het nu vastgestelde gebruiksplan is gewijzigd ten opzichte van het voorstel dat de luchthaven eind juli vorig jaar in eerste instantie indiende. Zo heeft Schiphol het aantal vliegtuigbewegingen teruggebracht en zijn wijzigingen aangebracht in de omvang en uitvoering van de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan in 2002.

Met het gebruiksplan toont Schiphol aan dat het aantal van 440.000 vliegbewegingen voor 2002 past binnen de huidige geluidszones. Eventuele overschrijdingen van de geluidszones worden ook in 2002 niet gedoogd.

Minister Netelenbos heeft de luchthaven verzocht om de omwonenden van Schiphol te informeren over de geplande werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie