Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongerenraad Zaanstad neemt touwtjes in handen

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Jongerenraad Zaanstad neemt touwtjes in handen

donderdag 10 januari 2002

"Wil 20+ zich uit de zaal verwijderen?"

Op 8 januari jl. kwam in het gemeentehuis van Zaanstad een groep van circa 20 Zaanse jongeren voor de derde keer bij elkaar om vorm en inhoud te geven aan de Jongerenraad Zaanstad. Aan het begin van de bijeenkomst overhandigde wethouder van jeugdbeleid Arjan Klein Nibbelink symbolisch een voorzittershamer aan een van de jongeren. De grote houten hamer van de doe-het-zelver bekrachtigde de oprichting van de Jongerenraad en geeft de jongeren gereedschap in handen om flink aan de slag te gaan.

Wethouder Klein Nibbelink vroeg de jongeren om in de nabije toekomst de spelregels voor de Jongerenraad te formuleren en om zich daarnaast te richten op de inhoud, i.e. het op de politieke agenda zetten van voor jongeren belangrijke themas. Al snel bleek dat de jongeren thuis het een en ander hadden voorbereid en konden ze tijdens de vergadering een aantal knopen doorhakken. Zo besloten ze om twee voorzitters aan te wijzen en om drie commissies op te richten: de activiteitencommissie, de politieke commissie en de PR-commissie. In de volgende vergadering levert elke commissie een voorstel aan waarin o.a. doelstellingen, de te volgen koers en aandachtspunten staan beschreven. De jongeren hebben zich ten doel gesteld om voor de zomer een goed functionerende Jongerenraad te zijn met alles erop en eraan. Vlak voor het einde van de vergadering manifesteerden ze zich als echte groep. Medewerkers van de gemeente, begeleiders en journalisten werd in ondubbelzinnige bewoordingen gevraagd hen een moment onder elkaar te gunnen: "Wil 20-plus zich uit de zaal verwijderen?"

De volgende bijeenkomst van de Jongerenraad Zaanstad is op dinsdag 5 februari om 16.30 uur in zaal A van het gemeentehuis, Bannehof 1 Zaandijk.

Voor de redactie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Loes Schueler van de dienst Wijken, tel. (075) 655 21 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie