Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schietvaardigheid politie Brabant-noord ruim op peil

Datum nieuwsfeit: 10-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 10-01-2002
SCHIETVAARDIGHEID POLITIE BRABANT-NOORD RUIM OP PEIL

SCHIETVAARDIGHEID POLITIE BRABANT-NOORD RUIM OP PEIL

De schietvaardigheid van de executieve medewerkers binnen het politiekorps Brabant-Noord is ruim op peil. Slechts twee procent van de agenten voldoet niet aan de schiet-toets. Met dit percentage is Brabant-Noord een van de koplopers van de 25 politiere-gios. Agenten, die niet aan de gestelde eisen voldoen, krijgen tijdelijk andere werk-zaamheden binnen het korps, zonder vuurwapen. Pas als zij weer voldoen aan de ver-eiste schietvaardigheden, krijgen zij hun oude functie en vuurwapen weer terug.

Volgens landelijke eisen dienen agenten met ingang van januari 2002 twee keer per jaar te voldoen aan een schiettoets. Als zij de eerste keer de toets niet halen, dient binnen een half jaar een tweede toets te volgen. Het beoefenen van de schietvaardigheid maakt onderdeel uit van de Integrale Beroepsveiligheids Training (IBT) waarvan ook zelfverdediging en de wa-penstok deel uit maken.

Deze agenten die niet voldoen aan de eisen worden in Brabant-Noord ingezet voor surveil-lant-werkzaamheden zoals toezicht in winkelcentra, meldkamerdiensten of het opnemen van aangiftes. Zij zijn niet meer werkzaam in de eerste lijnszorg en worden dus bijvoorbeeld niet meer naar een bankoverval gestuurd. Het vuurwapen wordt ingeleverd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie