Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang bij uitwerking rapportage Commissie-Oosting

Datum nieuwsfeit: 11-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Voortgang geboekt bij uitwerking rapportage Commissie-Oosting
Enschede, 11 januari 2002.
Nota deze maand naar Gemeenteraad

Succesvol afgeronde onderhandelingen over het weghalen van LPG bij twee tankstations in de stad plus in de loop van deze maand afgeronde aanvalsplannen voor LPG-stations in Enschede. Een nieuw alarmeringssysteem (de Communicator) voor de bij rampen en calamiteiten betrokken personen waarmee inmiddels een keer met positief resultaat is geoefend. Een forse uitbreiding van de Brandweerorganisatie waarbij per 1 januari j.l. 19 van de 21,5 extra beschikbare formatieplaatsen waren vervuld. Het `aan elkaar koppelen' van de meldkamers van Brandweer, Politie en GGD in de regio die vooruitloopt op de landelijke ontwikkeling op dit punt. En nieuwe procedures en werkwijzen voor het verlenen van bouw- en milieuvergunningen.
Dat zijn enkele van de inmiddels geconcretiseerde actiepunten die zijn opgenomen in de Voortgangsrapportage `Oosting in Uitvoering' die het College van Burgemeester en Wethouders de Gemeenteraad aanbiedt. De Raad bespreekt de rapportage op 28 januari a.s.; de raadscommissie Bestuurszaken buigt zich erover op 16 januari a.s.

Begin juli 2001 ging de Gemeenteraad akkoord met de nota "'Lessen uit de vuurwerkramp; Oosting in Uitvoering'. In dit stuk waren de aanbevelingen van de Commissie-Oosting uit het onderzoeksrapport over de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei 2000 uitgewerkt in zeventig concrete verbeterpunten. De Gemeenteraad nam toen ook het besluit om - naast andere (deel)rapportages - ten minste twee keer per jaar schriftelijk op de hoogte te worden gesteld van het verloop van de verbeteracties. De nu verschenen rapportage, die voor januari 2002 gepland stond, komt daaraan tegemoet. Verder maakt de rapportage melding van relevante ontwikkelingen buiten Enschede voor zover ze relevant zijn voor het gemeentelijk beleid, bijvoorbeeld de implicaties van de aanbevelingen die zijn gedaan door de commissie-Alders naar aanleiding van de cafébrand in Volendam. `De uitvoering van de verbeteractiepunten is nu op stoom gekomen,' constateert het College van B. en W. Belangrijk daarbij is dat een aantal losse actiepunten nu zijn ondergebracht in logisch samenhangende programma's en projecten, wat een grotere efficiency mogelijk maakt.
De eerstvolgende voortgangsrapportage wordt de komende zomer aan de Gemeenteraad aangeboden.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie